Τα όμορφα καλοχτενισμένα μαλλιά χαρίζουν έξτρα πόντους όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην αυτοπεποίθησή μας. Ομως αυτήν την περίοδο φριζάρουν πιο πολύ από ποτέ και δεν μπορούμε με τίποτα να τα τιθασεύσουμε. Ετσι καταφεύγουμε στο πιστολάκι και τα εργαλεία στάιλινγκ με θερμότητα. Μήπως όμως πρόκειται για φαύλο κύκλο;

Παρακάτω εξηγούμε τον λόγο και ακολουθούμε τις κορυφαίες συμβουλές για να βελτιώσουμε θεαματικά το ανεπιθύμητο φαινόμενο αλλά και την υγεία των μαλλιών μας.

Ας εξηγήσουμε καταρχάς το εξής: Η υγιής, ενυδατωμένη τρίχα έχει λείο περίβλημα, είναι λαμπερή κι ελαστική και δε φριζάρει. Αντίθετα, εκείνη που έχει αφυδατωθεί ή ταλαιπωρηθεί, έχει πορώδη επιφάνεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορροφά την υγρασία από την ατμόσφαιρα, η οποία τη διογκώνει.  Αρα για να μειώσουμε το φαινόμενο, καλό είναι να περιορίσουμε τουλάχιστον το καλοκαίρι  τα εργαλεία στάιλινγκ θερμότητας.

Οι top συμβουλές κατά του φριζαρίσματος

#1 Αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο καθώς και τα σαμπουάν που περιέχουν θεϊκά άλατα. Οι συγκεκριμένες ουσίες εισχωρούν στην ταλαιπωρημένη τρίχα αφυδατώνοντάς την ακόμα περισσότερο.

#2 Μετά το κάθε λούσιμο χρησιμοποιούμε πρώτα μία μάσκα αναδόμησης και μετά το conditioner. Η μάσκα θα χαρίσει στα μαλλιά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται ενώ το conditioner θα τα σφραγίσει στο εσωτερικό της τρίχας, και θα την κάνει πιο λεία και πιο ευκολοχτένιστη.

#3 Αφού σκουπίσουμε ταμποναριστά τα μαλλιά μας αποφεύγοντας το τρίψιμο, απλώνουμε σε όλο το μήκος τους μία ενυδατική κρέμα που δεν ξεπλένεται (leave in conditioner) . Οι συνθέσεις που ενδείκνυνται περιέχουν δυναμωτικά έλαια και φυτικά εκχυλίσματα, όπως επίσης και σιλικόνες που προσκολλώνται στα φθαρμένα σημεία της τρίχας λειαίνοντάς την.

#4 Προαιρετικά, για έξτρα λάμψη, απαλότητα και ενυδάτωση, μπορούμε να αναμείξουμε το leave in conditioner με λίγες σταγόνες από ένα λάδι ή σέρουμ.

#5 Αν έχουμε σγουρά μαλλιά τα ξεμπλέκουμε είτε με τα δάχτυλα είτε με μία χτένα με αραιά δόντια, ώστε να αφήσουμε τις μπούκλες να πάρουν φυσικά το σχήμα τους.

Τέλος, σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι, πρέσα ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες, εφαρμόζουμε οπωσδήποτε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν. Αφού τελειώσουμε το χτένισμα, απλώνουμε λίγες σταγόνες σέρουμ και ψεκάζουμε με ένα σπρέι φιξαρίσματος.