Μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού έχοντας ένα υπέροχο σοκολατί χρώμα, χωρίς όμως να εκτεθούμε καθόλου στον ήλιο; Η απάντηση είναι καταφατική. Χάρη στις  εξελιγμένες συνθέσεις αυτομαυρίσματος, ακόμα και οι πιο ευαίσθητες ή ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες μπορούν να πάρουν ένα κολακευτικό χρώμα,  με απόλυτη ασφάλεια. Και μάλιστα όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλη τη χρονιά. Αν λοιπόν επιθυμούμε να αποκτήσουμε τη λάμψη της sunkissed επιδερμίδας αλλά δεν αντέχουμε την ηλιοθεραπεία, ακολουθούμε τα παρακάτω απλά tips για αυτομαύρισμα (self tan) θα πετύχουμε γρήγορα το ιδανικό αποτέλεσμα.

Βήμα #1 Απολέπιση

Για μέγιστα αποτελέσματα, κάνουμε πρώτα απολέπιση, προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν αυτομαυρίσματος. Ετσι θα απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, τυχόν ξεφλούδισμα καθώς και μικρά σπυράκια που κάνουν ανομοιόμορφη την υφή της επιδερμίδας.

Βήμα#2 Εφαρμογή του self tan

Φοράμε γάντια μιας χρήσης και απλώνουμε το προϊόν ομοιόμορφα στην επιδερμίδα. Αν δεν φορέσουμε γάντια, φροντίζουμε αμέσως μετά την εφαρμογή, να πλύνουμε καλά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό.

Βήμα #3 Περιμένουμε λίγα λεπτά

Αφήνουμε το προϊόν να δράσει  όσο υποδεικνύουν οι οδηγίες χρήσης του. Βεβαιωνόμαστε ότι έχει στεγνώσει προτού έρθει σε επαφή με τα ρούχα και τα μαλλιά μας.

Tα χαρακτηριστικά ενός καλού self tan προϊόντος

Η γκάμα των αυτομαυριστικών προϊόντων είναι μεγάλη ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε την υφή που επιθυμούμε. Ωστόσο, η μορφή σε τζελ-γαλάκτωμα καθώς και η μορφή αφρού είναι από τις πιο δημοφιλείς.

-Να προσφέρει φυσικό μαύρισμα χωρίς ραβδώσεις ή σημάδια

-Να απλώνεται ομοιόμορφα

-Το αποτέλεσμά του να διαρκεί περίπου μια εβδομάδα

-Να είναι κατάλληλο για πρόσωπο και  σώμα

-Να στεγνώνει εύκολα

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά μετά το ντους μία ενυδατική σύνθεση σώματος με αυτομαυριστικούς παράγοντες που χαρίζει σταδιακά λαμπερή, φυσικά μαυρισμένη επιδερμίδα.

Τι πρέπει να προσέξουμε: Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από το σκούρο χρώμα που έχει πάρει η επιδερμίδα. Δεν έχει αποκτήσει ανθεκτικότητα ενάντια στον ήλιο. Αρα, το αντηλιακό με υψηλό SPF και προστασία ευρέος φάσματος θεωρείται δεδομένο.