Λάθος#1

Επιλέγουμε λάθος απόχρωση

Πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά ατοπήματα του μακιγιάζ. Το μπρόνζερ πρέπει να συμβαδίζει με το φυσικό μας χρώμα. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε πιο ανοιχτό τόνο τον χειμώνα, που έχουμε πιο λευκό δέρμα και πιο σκούρο το καλοκαίρι, προκειμένου να τονίζει ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά μας.

Λάθος #2

Εφαρμόζουμε ιριδίζον μπρόνζερ σε όλο το πρόσωπο

Συνήθως το ιριδίζον μπρονζέρ χαρίζει λάμψη σε επιλεγμένα σημεία του προσώπου, λειτουργώντας και ως highlighter. Ομως απλώνοντάς το σε όλο το πρόσωπο θα δημιουργήσουμε ένα υπερβολικό αποτέλεσμα και σίγουρα καθόλου πρωϊνό.

Λάθος #3

Βάζουμε υπερβολική ποσότητα

Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ένα υπέροχο χρώμα, σαν να έχουμε μαυρίσει φυσικά από τον ήλιο. Απλώνοντας το μπρόνζερ σε όλο το πρόσωπο σαν πούδρα θα δημιουργήσει ένα ψεύτικο και όχι κολακευτικό εφέ στην όψη μας.

Λάθος #4

Κάνουμε τις λάθος κινήσεις

Οι σωστές είναι οι εξής: Βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα μεγάλο πινέλο, το φυσάμε για να απομακρύνουμε την περιττή ποσότητα. Στη συνέχεια το απλώνουμε ξεκινώντας από την πλαινή γραμμή των μαλλιών, λίγο πιο πάνω από τους κροτάφους και σχηματίζουμε με το πινέλο το σχήμα «>» μέχρι τα ζυγωματικά. Επειτα, με ανάλαφρες κινήσεις τοποθετούμε μπρόνζερ στο πηγούνι, τη μύτη και τη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο.

Λάθος #5

Χρησιμοποιούμε ακατάλληλο εργαλείο εφαρμογής

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το bronzer δεν είναι πούδρα άρα αποκλείουμε το τεράστιο πινέλο. Αντί αυτού, για φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να δείχνει «σκληρό», επιλέγουμε ένα μεσαίου μεγέθους πινέλο με ασύμμετρη  κόψιμο. Αν το προϊόν μας είναι ιριδίζον, τότε χρησιμοποιούμε ένα πινέλο σε σχήμα «βεντάλιας» με μακριές τρίχες.

Σε περίπτωση που το μπρόνζερ έχει κρεμώδη ή  υγρή υφή, το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα σφουγγαράκι.

Λάθος #6

Ξεχνάμε τον  λαιμό

Επιθυμούμε ένα ενιαίο φυσικό λουκ, και όχι διχρωμία μεταξύ προσώπου και λαιμού. Οπότε καλό είναι να απλώνουμε το μπρόνζερ και εκεί, κάνοντας καλό blending. Επίσης όταν φοράμε μπλούζα με ανοιχτό ντεκολτέ, δεν παραλείπουμε να τονίζουμε τα κόκκαλα στις κλείδες καθώς και το κέντρο του στήθους.