Όταν η κανέλα και το νερό συνδυάζονται, δημιουργούν ένα σούπερ ισχυρό «δίδυμο», όπως συμβαίνει με την βιταμίνη D και ασβέστιο. Το νερό κανέλλας αποτελεί μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για να απολαύσετε ένα ενυδατικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ρόφημα.

«Αποτελεί ουσιαστικά το δροσερό τσάι κανέλλας και φτιάχνεται με το βράσιμο του νερού σε μια κατσαρόλα με ένα φρέσκο ξυλάκι κανέλας και στη συνέχεια βάζοντας το νερό στο ψυγείο» εξηγεί  η διάσημη σεφ και διατροφολόγος Serena Poon.

Τι μας χαρίζει το νερό κανέλλας;

«Η προσθήκη κανέλας στο νερό σας δεν χαρίζει μόνο ενυδάτωση αλλά κάνει και το ρόφημά σας πιο νόστιμο.

Μπορεί επίσης να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως είναι οι αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες, η  ενίσχυση ης εύρυθμης λειτουργίας της καρδιάς, η μείωση της χοληστερόλης και πιθανώς η συμβολή στην απώλεια βάρους », λέει η διατροφολόγος Serena Poon.

Ποιοι είναι καλύτερα να το αποφύγουν;

«Υπάρχουν μερικές αντενδείξεις για την κανέλα», αναφέρει η ίδια.

«Σε υψηλές συγκεντρώσεις η κανέλα μπορεί να είναι τοξική για το συκώτι, οπότε τα άτομα που πάσχουν από ηπατική νόσο μπορεί να θέλουν να την αποφύγουν. Όπως πολλά πράγματα, υπάρχει μικρή έρευνα για τις επιδράσεις της κανέλας στις έγκυες γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν καλύτερο να αποφεύγεται».

Προσθέτει ότι εάν είστε σε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε μια χρόνια πάθηση είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα να το πιείτε

«Ορισμένοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση το βράδυ, συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Άλλοι προτιμούν να πίνουν νερό κανέλλας το πρωί για να ενισχύουν την πέψη» καταλήγει η ίδια.