Η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ των τελευταίων σεζόν έχει κυριαρχήσει και στο Χόλιγουντ και πιο συγκεκριμένα στο κόκκινο χαλί είναι το no make up make up.  Πρόκειται για το μίνιμαλ μακιγιάζ που εστιάζει στην ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών μας παρά στην εφαρμογή πολλών προϊόντων μακιγιάζ.

Πολλές σταρς πλέον προτιμούν να κάνουν ένα «ήσυχο» φυσικό μακιγιάζ, δίνοντας προτεραιότητα στο όμορφο δέρμα και τις nude αποχρώσεις. Μία από τις ομορφότερες είναι αναμφισβήτητα η Margot Robbie, η οποία επιμένει στο no make up make up look, όσον αφορά τις επίσημες αλλά και τις καθημερινές εμφανίσεις της. Παρακάτω ακολουθούν τα tips για να αντιγράψουμε το λουκ της.


# 1

Χρησιμοποιούμε μια CC κρέμα ή ΒΒ που προσφέρουν φυσικό ομοιόμορφο αποτέλεσμα και παράλληλα φωτίζουν την όψη μας. Εννοείται ότι τώρα που είναι καλοκαίρι μπορούμε να επιλέξουμε ένα αντηλιακό με χρώμα. Είναι μία εξίσου καλή πρόταση.

#2

Βάζουμε κονσίλερ κάτω από τα μάτια και στα πλαϊνά της μύτης με τα δάχτυλα είτε ένα πινέλο, για να φωτίσουμε την περιοχή. Αν έχουμε μαυρίσει, θα χρειαστούμε άλλη απόχρωση από αυτήν που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα. Το ζητούμενο είναι να μη φαίνεται το κονσίλερ.

#3

Τονίζουμε τα φρύδια μας με ένα brow gel, είτε διαφανές είτε με χρώμα, δίνοντας τους ανοδική φορά, ώστε να «ανοίξει»  το βλέμμα μας.

#4

Απλώνουμε μάσκαρα για να κάνουμε τα μάτια μας φαίνονται πιο μεγάλα και αμυγδαλωτά.

#5

Απλώνουμε στα μάγουλά ένα απαλό ρουζ σε φυσική απόχρωση, κατά προτίμηση κρεμώδες για ακόμα πιο φυσικό λαμπερό αποτέλεσμα.  Ροδακινί, σάπιο μήλο, ροζ και τερακότα για τις πιο μαυρισμένες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις.

#6

Για την απαραίτητη  λάμψη, τοποθετούμε highlighter στο πάνω μέρος των ζυγωματικών, πάνω από το κέντρο του άνω χείλους, στο κόκαλο της μύτης και των φρυδιών.

#7

Τέλος, εφαρμόζουμε ένα lip balm με χρώμα ή ένα lip gloss. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα κραγιόν φυσικής απόχρωσης και έπειτα το σβήνουμε ελαφρώς με τον δείκτη.

Extra tips

* Πριν κάνουμε αυτό το μακιγιάζ το πρωϊ,  εφαρμόζουμε την ενυδατική μας ή ένα ενυδατικό primer, τα οποία  θα τονώσουν τη φρεσκάδα και τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας.

* Για να διορθώσουμε το σχήμα των φρυδιών ή για να τα γεμίσουμε, επιλέγουμε ένα μολύβι με πολύ λεπτή μύτη, ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο φυσικό.

*Αν έχουμε σπυράκια ή κοκκινίλες, τα ταμπονάρουμε τοπικά με κονσίλερ και με ένα πολύ λεπτό πινέλο, ώστε να τα σημάδια να εξαφανιστούν.