Οταν η ζέστη γίνεται ανυπόφορη επηρεάζεται το δέρμα, ιδίως αν είναι μεικτό ή λιπαρό από τη φύση του. Η υπερβολική λιπαρότητα, οι ανεπιθύμητες γυαλάδες, η υπερέκκριση σμήγματος, τα μαύρα στίγματα αλλά και το γεγονός ότι το μακιγιάζ μας δε διαρκεί παρά ελάχιστα, είναι τα συμπτώματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Τα παρακάτω  πολύτιμα beauty tips και οι κατάλληλες συνθέσεις είναι ο πιο εγγυημένος τρόπος.

#Καθαρισμός

Επιλέγουμε μία αφρώδη σύνθεση που ξεπλένεται με νερό, και περιέχει συστατικά τα οποία καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους ενώ παράλληλα κάνουν ήπια απολέπιση. Ετσι θα εμποδίζουμε τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους να μπλοκάρουν στην  επιδερμίδα. Επιπλέον ένα προϊόν με σμηγματορρυθμιστική δράση θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την υπερβολική λιπαρότητα.

#Τόνωση

Μετά τον καθαρισμό ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα σπρέι ιαματικού νερού με ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος που δυναμώνει και εξυγιαίνει εντατικά την επιδερμίδα. Ταμπονάρουμε απαλά με ένα χαρτομάντιλο.

# Ενυδάτωση

Μία εξίσου θεμελιώδης κίνηση για την καταπολέμηση της υπερβολικής λιπαρότητας είναι να επιλέξουμε τη σωστή ενυδατική σύνθεση. Ένα σμηγματορρυθμιστικό oil-free τζελ ή κρέμα με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, θα δώσει την απαραίτητη υγρασία στην επιδερμίδα αλλά ταυτόχρονα θα μας χαρίσει ματ αποτέλεσμα διαρκείας.

#Αντηλιακή προστασία

Τo βασικό και απαραίτητο καλλυντικό είναι απαραίτητο όλο το χρόνο και ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Απλά πρέπει να επιλέξουμε μία εξειδικευμένη σύνθεση για μεικτές /  λιπαρές επιδερμίδες που θα απορροφά τις υπερβολικές γυαλάδες.

#Μακιγιάζ

Προτιμάμε το ελαφρύ μακιγιάζ και το λουκ no make up – make up που χρειάζεται λίγα προϊόντα για αψεγάδιαστα φρέσκια και φυσική όψη.

Για να έχουμε ματ βάση, αναλλοίωτη για ώρες, απλώνουμε:

-Primer κατά των γυαλάδων

Προτιμάμε μία λεπτόρρευστη σύνθεση που ελέγχει τη λιπαρότητα που βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων, χωρίς να τους φράσσει. Ιδανικά η σύνθεση να είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να εφαρμόζεται ανά πάσα στιγμή της μέρας, πάνω από το μακιγιάζ για φρεσκάρισμα.

– Κονσίλερ

Το τοποθετούμε σε στρατηγικά σημεία ώστε να φωτίσει την επιδερμίδα: Κάτω από τα μάτια, γύρω από τη  μύτη και στο πηγούνι.

Προαιρετικά χρησιμοποιούμε:

-Ένα εξειδικευμένο ελαφρύ μέικ απ, που απλώνουμε μονάχα στη ζώνη Τ. Κάνουμε καλό blending προκειμένου να μην υπάρχουν διχρωμίες.

-Μία διαφανής πούδρα σε μορφή σκόνης