Οι υψηλές θερμοκρασίες μάς οδηγούν αναπόφευκτα στην παραλία, όπου έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να δροσιστούμε. Η αντηλιακή μας κρέμα, τα γυαλιά ηλίου και η πετσέτα θαλάσσης είναι απαραίτητα για την επίσκεψή μας στην παραλία, όχι όμως αρκετά.

Η πολύωρη εξόρμηση στην παραλία θα πρέπει να συνοδεύεται και από κατάλληλη οργάνωση και στο κομμάτι της διατροφής. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι θα προσλάβουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα από υγιεινά σνακ, αποφεύγοντας τις «ανθυγιεινές» επιλογές που είναι διαθέσιμες στις παραλίες.

Γι’ αυτόν τον λόγο αξίζει να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο στην προετοιμασία για τη θάλασσα, προετοιμάζοντας υγιεινά σνακ τα οποία μπορούμε να έχουμε μαζί μας σε ισοθερμικές τσάντες ή σε ένα μικρό φορητό ψυγείο.

Ποια σνακ να επιλέξουμε στην παραλία;

Τρόφιμα ολικής άλεσης

Με δεδομένο ότι οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι υψηλές, πρώτη μας επιλογή είναι προϊόντα με χαμηλή υγρασία. Παράλληλα, είναι σημαντικό να έχουμε πηγές υδατανθράκων που θα μας δώσουν ενέργεια και θα κρατήσουν το σάκχαρό μας σε μια ισορροπία. Και οι δύο αυτές προδιαγραφές καλύπτονται από σνακ όπως κράκερ, φρυγανιές, κριτσίνια ή παξιμάδια, όλα ολικής άλεσης. Είναι μάλιστα ανθεκτικά στη ζέστη.

Πρωτεϊνούχα σνακ

Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με μια πηγή πρωτεΐνης, όπως ένα αυγό βραστό, λίγο τυρί, μία με δύο φέτες βραστή γαλοπούλα που θα έχουμε μαζί μας σε ένα τάπερ ή σε μια ισοθερμική τσάντα, σε σκιερό μέρος.

Η εύκολη λύση

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά (π.χ. ντοματίνια ή αγγούρι και καρότο κομμένα σε στικς), τοστ με τυρί και γαλοπούλα ή τοστ με ταχίνι και μέλι, μπάρες δημητριακών και τέλος αποξηραμένα φρούτα ή/και ξηρούς καρπούς.

Δεν ξεχνάμε…

Έχουμε πάντα διαθέσιμο δροσερό νερό, καθώς αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες μας σε υγρά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.