Καμία εγκυμονούσα δεν περιμένει να χρειαστεί να μπει σε κατάκλιση. Ωστόσο, όταν αυτό τελικά συμβεί, οι έγκυες γυναίκες είναι σημαντικό να ξεκουραστούν παραμένοντας στο κρεβάτι για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, καθώς και το αγέννητο μωρό τους.

Ποια αντικείμενα θα χρειαστεί η εγκυμονούσα

Για να κάνετε το διάστημα της κατάκλισης λίγο πιο υποφερτό και πολύ λιγότερο βαρετό, δοκιμάστε να έχετε πάντα πρόχειρα τα εξής αντικείμενα:

Άνετα σεντόνια και μαξιλάρια

Το να έχετε άνετα σεντόνια και μαξιλάρια είναι σημαντικό για έναν καλό ύπνο. Ωστόσο, η κατοχή αυτών των αντικειμένων δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από ό, όταν μια εγκυμονούσα βρίσκεται σε ανάπαυση στο κρεβάτι.

Ενώ το να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας, ακούγεται σαν έναν υπέροχο τρόπο για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε, με την πάροδο του χρόνου όλα αυτά που σας περιβάλλουν μπορεί να γίνουν άβολα. Ως εκ τούτου, ενώ βρίσκεστε σε ανάπαυση στο κρεβάτι, ετοιμάστε καλά το κρεβάτι σας.

Είναι αναγκαίο.

Το δικό σας kit αυτό-φροντίδας

Ακριβώς επειδή μια μέλλουσα μαμά βρίσκεται σε ανάπαυση στο κρεβάτι, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσετε και την αυτό-φροντίδα σας. Ενώ ενδεχομένως να μπορείτε να σηκωθείτε μόνο για να κάνετε μπάνιο, το να έχετε κοντά σας το δικό σας kit θα σας βοηθήσει πολύ περισσότερο από όσο αντιλαμβάνεστε τώρα.

Το να φροντίζετε τον εαυτό σας, όσο βρίσκεστε στο κρεβάτι, ακόμα και με τους πιο μικρούς τρόπους μπορεί να κάνει θαύματα για την διάθεση και την ψυχολογία σας. Και ένας τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να έχετε ένα κιτ που να έχει τα πάντα από μια αγαπημένη λοσιόν, βάλσαμο για τα χείλη, ένα σετ μανικιούρ, μια βούρτσα μαλλιών και οτιδήποτε άλλο θα σας χαροποιήσει.

Έχοντας μερικές ανέσεις, το να παραμείνετε στο κρεβάτι θα γίνει πιο εύκολο.

Περιοδικά και βιβλία

Κάντε ένα διάλειμμα από το κινητό, το laptop ή το tablet σας για να «ακονίσετε» τον εγκέφαλό σας όσο το σώμα σας ξεκουράζεται στο κρεβάτι. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της ανάγνωσης. Για αυτό πάρτε το αγαπημένο σας περιοδικό και αφού τελειώσετε ξεκινήστε με τα αγαπημένα σας βιβλία.

Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, η ανάγνωση διατηρεί τον εγκέφαλο ισχυρό «διεγείροντας νέες συνδέσεις μεταξύ των νεύρων». Αυτό είναι σημαντικό κατά την ανάπαυση στο κρεβάτι, επειδή ο νους μπορεί να «κολλήσει», κάνοντας το ίδιο πράγμα μέρα με τη μέρα.