Μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών, μπορείτε να σχηματίσετε πλήρεις προτάσεις και να μιλήσετε σαν ενήλικας. Κανονικά θα θέλατε να το κάνετε για πάντα  και όμως, αργότερα στη ζωή σας, μπορεί να βρεθείτε τρελά ερωτευμένοι και να μιλάτε ξανά σαν… μωρό. Πόσες φορές έχετε ακούσει ένα ζευγάρι να μιλάει και να σκέφτεστε: «Όχι, σταματήστε, σας παρακαλώ».  Αυτή η διάλεκτος που αναπτύσσει ένα ζευγάρι είναι αμήχανη ή χαριτωμένη; Τελικά μπορεί να «ωριμάσει» τον δεσμό ενός ζευγαριού ή να τον κάνει τελείως «παιδιάστικο»;

Για να είμαστε ξεκάθαροι, το να μιλάς σαν μωρό δεν αποτελεί πρόβλημα και δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να συμπεριφέρεσαι σαν παιδί. Αν και μπορεί να θεωρηθεί ενοχλητικό για άτομα εκτός της σχέσης, δεν είναι ένδειξη ανωριμότητας. Υπάρχουν βιολογικοί και ψυχολογικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συνομιλήσετε με αυτόν τον τρόπο με το σύντροφό σας και μάλιστα αυτός ο κώδικας να σας φέρει πιο κοντά.

Το baby talk είναι σημάδι μιας καλής σχέσης

Δεν είναι απλώς ένας τρόπος δημιουργίας οικειότητας σε μια σχέση – στην πραγματικότητα σημαίνει ότι η σχέση σας είναι υγιής. Η «μωρουδιακή» ομιλία των ζευγαριών σημαίνει πολλά για την αλληλοφροντίδα τους και την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ τους. Είναι μια επέκταση της άνευ όρων αγάπης που βιώσαμε ως βρέφη για να μας παρέχει ασφάλεια και να διασφαλίσουμε υγιή ανάπτυξη. Το baby talk αντικατοπτρίζει την επιθυμία για ενίσχυση της σχέσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κρατάτε τις άμυνές σας γύρω από τον σύντροφό σας και αντ’ αυτού, μπορείτε να συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο που κάνατε όταν ήσασταν… βρέφος.

Μια μυστική γλώσσα παρέχει μια σύντομη απόδραση από την σκληρή πραγματικότητα

Ξυπνάτε ποτέ το Σάββατο το πρωί μετά από μια κουραστική εβδομάδα εργασίας και δεν θέλετε να κάνετε τίποτα άλλο παρά να παρακολουθείτε κινούμενα σχέδια; Δεν συμβαίνει επειδή είστε ανώριμοι, αλλά επειδή χρειάζεστε μια σύντομη ανάπαυλα από την ενήλικη ζωή. Το ίδιο ισχύει και για το baby talk μεταξύ των ζευγαριών, το οποίο αποτελεί έναν παιχνιδιάρικο, στοργικό και ευάλωτο ταυτόχρονα τρόπο να δείξει κανείς οικειότητα. Έτσι, εάν ο σύντροφός σας σας αποκαλεί«αρκουδάκι», αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται ένα μικρό διάλειμμα από τον ρόλο του «σκληρού» ενήλικα.

Επίσης, η μεταξύ σας «ζουζουνογλώσσα» σάς επιτρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς. Όταν μιλάτε έτσι σε κάποιον, δεν αισθάνεστε την ανάγκη να τον εντυπωσιάσετε ή να παρουσιάσετε μια τέλεια εκδοχή του εαυτού σας.