Υπάρχουν μερικοί πρακτικοί και απλοί τρόποι να γίνουμε πιο δημιουργικοί στην καθημερινότητά μας, χωρίς να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Πώς θα «ξυπνήσουμε» την δημιουργικότητά μας

Δοκιμάζουμε τη γυμναστική

Δεν χρειάζεται να γυμναζόμαστε με τις ώρες, μόλις 20 λεπτά καθημερινή γυμναστική στο σπίτι αρκούν.

Πειραματιζόμαστε με νέες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε λάτρεις της μαγειρικής για να μπούμε στην κουζίνα. Βρίσκουμε μία συνταγή που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε (τι λέτε για αυτήν την πρωτότυπη συνταγή για μπέργκερ; ) και απλώς ακολουθούμε τις οδηγίες.

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας ανταμείψει.

Διαβάζουμε βιβλία

Όλοι έχουμε μια νοερή λίστα με τα βιβλία που θα θέλαμε να διαβάσουμε, αλλά ποτέ δεν βρήκαμε τον χρόνο (και την όρεξη). Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσουμε εκείνο το βιβλίο που σκονίζεται εδώ και μερικούς μήνες στη βιβλιοθήκη μας.

Το διάβασμα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ταξιδέψουμε το μυαλό μας, μέχρι να φύγουμε όντως για διακοπές.

Ξεκινάμε ένα νέο χόμπι ή βρίσκουμε και πάλι το παλιό

Ζωγραφική, παζλ, συγγραφή, μοντελισμός, πλέξιμο… Καταπιανόμαστε είτε με ένα χόμπι που είχαμε αφήσει λόγω έλλειψης χρόνου, είτε με κάτι καινούργιο που μας ενθουσιάζει.

Φροντίζουμε τον εαυτό μας

Συνδυάζουμε τη χαλάρωση με την περιποίηση, γεμίζοντας την μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα και ακούγοντας μουσική. Τώρα έχουμε τον χρόνο να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και να κάνουμε τα beauté μας ανενόχλητες. Ανάβουμε μερικά κεριά και αφιερώνουμε ένα απόγευμα στην περιποίησή μας.

Φτιάχνουμε τα δικά μας καλλυντικά

Ένας ακόμη τρόπος να γίνουμε πιο δημιουργικές αλλά και πιο λαμπερές είναι φτιάχνοντας τα δικά μας καλλυντικά με φυσικά υλικά. Λίγο λάδι καρύδας μαζί με καστανή ζάχαρη και αιθέριο έλαιο λεβάντας αρκούν για να φτιάξουμε το δικό μας απολεπιστικό σώματος.

Βάζουμε τα πράγματά μας σε τάξη

Ακόμη και αν δεν είμαστε οι πιο τακτικοί άνθρωποι στον κόσμο, σίγουρα θα αντλήσουμε κάποια ευχαρίστηση οργανώνοντας τα πράγματά μας. Συμμαζεύουμε τις ντουλάπες μας και συγκεντρώνουμε σε σακούλες τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πλέον, τακτοποιούμε τα καλλυντικά μας και πετάμε αυτά που έχουν χαλάσει.