Αν και θεωρούνται από τα πιο ευαίσθητα σημεία της επιδερμίδας, δεν τους δίνουμε την ανάλογη προσοχή. Ιδίως το καλοκαίρι, τα χείλη μας χρειάζονται αντιοξειδωτική και αντηλιακή προστασία προκειμένου να διατηρούν την υγρασία τους και να παραμένουν απαλά και ζουμερά. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα φροντίζουμε ανά πάσα στιγμή με ένα αντιοξειδωτικό βάλσαμο που φτιάξαμε μόνοι μας με αγνά υλικά;

Στη συνταγή που ακολουθεί, ο πρωταγωνιστής είναι το πράσινο τσάι που είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του ταυτότητα. Μάλιστα η δράση του είναι 4 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη C. Επιπλέον είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως σελήνιο, μαγγάνιο, που δυναμώνουν την εύθραυστη περιοχή των χειλιών και τη θωρακίζουν απέναντι στο οξειδωτικό στρες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

30 γρ. αιθέριο έλαιο πράσινου τσαγιού

4 γρ. κερί μέλισσας

½ κουταλάκι μέλι

½ κουταλάκι έλαιο αβοκάντο

1 κουταλάκι σκόνη οξειδίου του ψευδαργύρου (θα τη βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά είδη ή διαδικτυακά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπεν μαρί το αιθέριο έλαιο και το κερί μέλισσας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το κερί. Στη συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

Τέλος, το φυλάμε σε ένα γυάλινο μικρό βαζάκι, όπως εκείνα των λιπ μπαλμ της αγοράς και το αφήνουμε να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου. Προαιρετικά το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για να πήξει πιο γρήγορα.

Note: Η σκόνη του οξειδίου του Ψευδάργυρου (Zinc Oxide) είναι πολύ γνωστή για την ικανότητά της να προστατεύει την επιδερμίδα από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας, τόσο από τη UVA όσο και από τη UVB. Τη συναντάμε σε ενυδατικές καλλυντικές συνθέσεις αλλά και αντηλιακά με οργανικά φίλτρα.