Όσο και αν προσέχουμε τη διατροφή μας, η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι – ή μάλλον τα κοκτέιλ του – έχει την ικανότητα να μας παρασύρει. Αν χθες το βράδυ ήπιατε λίγο περισσότερο από ό,τι υπολογίζατε και σήμερα υποφέρετε τις συνέπειες, κατευθυνθείτε αμέσως στο πιο κοντινό σούπερ μάρκετ και γεμίστε το καλάθι σας με τις παρακάτω τροφές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το χανγκόβερ!

Τζίντζερ

Αυτή η ιαματική ρίζα μπορεί να κάνει θαύματα για το στομάχι σας. Ψιλοκόψτε ή τρίψτε λίγο φρέσκο τζίντζερ και ρίξτε το σε βραστό νερό. Αφήστε το πέντε – δέκα λεπτά και έπειτα πιείτε το αργά. Η ναυτία θα εξαφανιστεί και παράλληλα θα αντισταθμίσετε την αφυδάτωση που προκαλεί στον οργανισμό σας το αλκοόλ.

Αβγά

Μπορεί να σας ακούγεται επικίνδυνη επιλογή αν αισθάνεστε τις επιδράσεις του αλκοόλ στην κοιλιά σας, όμως τα αβγά είναι πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες μειώνονται σημαντικά από τη μέθη. Παράλληλα, περιέχουν κυστεΐνη, η οποία βοηθά τον οργανισμό μας να αποβάλει τις τοξίνες του αλκοόλ.

Αγκινάρες

Ξέρατε πως η αγκινάρα χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση διαταραχών του ήπατος και της πέψης ήδη από το 400 π.Χ.; Πλέον γνωρίζουμε ότι η δράση τους οφείλεται στην κυναρίνη, ένα από τα δραστικά συστατικά της, το οποίο συναντάται σε μικρές ποσότητες στα φύλλα της, αλλά γίνεται πολύ ισχυρότερο μέσα από τη διαδικασία της αποξήρανσης. Η δράση του συνίσταται στην διέγερση του ήπατος με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη παραγωγή χολής. Παράλληλα, άλλα συστατικά της αγκινάρας μειώνουν τη ναυτία, την τάση για εμετό, τους εντερικούς σπασμούς και τα αέρια.

Νερό καρύδας

Ένας από τους κυριότερους λόγους που βιώνετε αυτό το φρικτό πράγμα που λέγεται χανγκόβερ είναι η αφυδάτωση. Το αλκοόλ λειτουργεί διουρητικά, δηλαδή μας κάνει να αποβάλλουμε περισσότερα υγρά από ό,τι καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα τα επίπεδα νερού στο σώμα μας να μειώνονται σημαντικά. Το νερό καρύδας είναι εξαιρετική πηγή καλίου και μαγνησίου, πράγμα που βοηθά το σώμα μας να αναπληρώσει πιο γρήγορα τα υγρά που έχασε σε σχέση με το νερό της βρύσης.

Μπανάνες

Αν το νερό καρύδας δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να χαρίσετε στον οργανισμό σας το κάλιο που χρειάζεται τρώγοντας μία μπανάνα. Εκτός από την ενυδάτωση, το συγκεκριμένο μέταλλο βοηθά και με τις στομαχικές κράμπες και τη ναυτία. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν σάκχαρα, τα οποία επίσης μειώνονται σημαντικά από το αλκοόλ, δημιουργώντας σας το γνωστό αίσθημα αδυναμίας.