Εκτός από τις πλούσιες ποσότητες αντηλιακής κρέμας με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30, υπάρχουν κάποια εξειδικευμένα μυστικά ώστε η όψη μας να είναι αψεγάδιαστη. Ετσι λίγο πριν φύγουμε για διακοπές, προλαβαίνουμε να ζητήσουμε βοήθεια από τους ειδικούς. Στόχος μας να βοηθήσουμε το δέρμα μας να ανταπεξέλθει στην έκθεση στον ήλιο, τον αέρα και τη θάλασσα και να είναι πιο όμορφο από ποτέ, χωρίς να χρειάζεται μακιγιάζ. Παράλληλα ακολουθούμε τα κατάλληλα tips, που θα το προστατεύσουν και θα το ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο.

# Μεσοθεραπεία

Καθώς με τον ήλιο το δέρμα αφυδατώνεται και χάνει την πολύτιμη υγρασία του που το κρατά ελαστικό και σφριγηλό, χρειάζεται μία εντατική ενυδάτωση την οποία δεν μπορεί να προσφέρει μία μάσκα. Η μεσοθεραπεία είναι η ιδανική καθώς μεταφέρει στις πιο βαθιές στοιβάδες της επιδερμίδας πολύτιμες ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Ετσι οι λεπτές γραμμές θα μειωθούν και η όψη μας θα γίνει πιο φρέσκια, λεία και λαμπερή.

# Αυτόλογη μεσοθεραπεία ή PRP  (Platelet Rich Plasma)

Η θεραπεία αντιγήρανσης που διεγείρει τους δικούς μας φυσικούς μηχανισμούς αναγέννησης του δέρματος. Το αποτέλεσμα που εξασφαλίζει αύξηση της  ελαστικότητας και της σφριγηλότητας, και εντυπωσιακή λάμψη. Και όλα αυτά, με απόλυτα φυσικό τρόπο, αφού χρησιμοποιεί το πλάσμα του αίματός μας, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αποτελέσματα της θεραπείας PRP έχουν μεγάλη διάρκεια, είναι εντυπωσιακά και άμεσα ορατά.

# Χαρτογράφιση σπίλων

Η καλύτερη θεραπεία για το μελάνωμα είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Ειδικά αν ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Εχουμε π.χ. πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, μάτια ή μαλλιά ή πάρα πολλές ελιές, εκ των οποίων ορισμένες είναι μεγάλου μεγέθους, ανομοιόμορφες. Γι’ αυτό κλείνουμε το ραντεβού μας με τον δερματολόγο προκειμένου να πραγματιποιήσουμε μια εξέταση χαρτογράφησης σπίλων πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο.

# Κατάλληλη διατροφή

Δυναμώνουμε το δέρμα εκ των έσω παρέχοντάς του τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Ετσι για ενίσχυση του μαυρίσματος και αντιοξειδωτική προστασία: Καταναλώνουμε πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά όπως καρότα, τομάτα, πεπόνι.  Επίσης, το σελήνιο που βρίσκουμε στα φιστίκια, δημητριακά ολικής αλέσεως, σουσάμι, σιτάρι, τόνο, θαλασσινά και κοτόπουλο δυναμώνει το δέρμα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δε χρειαζόμαστε αντηλιακό). Τέλος,  το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Ε, και λιπαρά οξέα, που θωρακίζουν την εσωτερική υγρασία των κυττάρων.

# Άφθονο νερό

Τετριμμένο αλλά πολύ βασικό. Πίνουμε αρκετό νερό, τουλάχιστον ένα λίτρο ημερησίως. Η αύξηση της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη εφίδρωση και συνεπώς την αφυδάτωση του δέρματος.