Τον αγαπήσαμε ως – τον πιο διαφορετικό – πράκτορα 007 και τώρα τον βλέπουμε να κάνει τον αστυνόμο-ντετέκτιβ στα γυρίσματα του δεύτερου σίκουελ της ταινίας «Τα Μαχαίρια», όπου συμπρωταγωνιστεί με την ταλαντούχα Κέιτ Χάντσον.

Ρίζες

Ο Daniel Wroughton Craig γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1968, στο Τσέστερ της Αγγλίας. Ο πατέρας του Daniel ήταν χαλυβουργός και αργότερα ιδιοκτήτης παμπ ενώ η μητέρα του δίδασκε τέχνη. Μετά το διαζύγιο των γονιών του, ο Daniel μετακόμισε στο Λίβερπουλ με τη μεγαλύτερη αδελφή του και τη μητέρα τους, η οποία τελικά ξαναπαντρεύτηκε.

Ηταν εκείνη που τον παρακίνησε ήδη από την παιδική του ηλικία να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι σε ηλικία μόλις έξι ετών εμφανίζεται στην πρώτη σχολική του παράσταση. Λίγο αργότερα, η οικογένεια μετακομίζει στο κοντινό Hoylake, μια παραθαλάσσια πόλη στα δυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ο έφηβος Daniel ασχολήθηκε με το ράγκμπι.

Ως μαθητής ήταν αδιάφορος και τελικά εγκαταλείπει το σχολείο στα 16 του για να κυνηγήσει το όνειρο της υποκριτικής.

Τα πρώτα βήματα του Daniel Craig

Ο Daniel περνά από ακρόαση και γίνεται δεκτός από το National Youth Theatre το 1984. Κάνει το ντεμπούτο του στο «Troilus and Cressida» του William Shakespeare ενώ ταυτόχρονα, όταν δεν βρισκόταν σε περιοδείες, δούλευε και ως σερβιτόρος για να καταφέρει να επιβιώσει.

Το 1988 ξεκινά να παρακολουθεί μαθήματα στο Guildhall School of Music and Drama και φοιτά μαζί με εξέχοντες ηθοποιούς, όπως ο Damian Lewis, ο Ewan McGregor και ο Joseph Fiennes.

Ο πιο διαφορετικός 007

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές του ηθοποιού αποτέλεσε το ύψος του. Ακόμα και αν δεν είναι στην πραγματικότητα κοντός, ο Daniel Craig είναι ο πιο κοντός πράκτορας 007, γεγονός που γρήγορα ξεχάσαμε μπροστά στο απίστευτο υποκριτικό του ταλέντο.

Αποτελεί ταυτόχρονα τον ηθοποιό που έχει υποδυθεί τον πράκτορα James Bond για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας το 2006 στο «Casino Royale» έως και το «Νο Time to Die» το 2021, μετρώντας συνολικά 15 χρόνια.

Οσο για τον ίδιο, ο αγαπημένος του πράκτορας 007 ήταν ο Sean Connery. Οπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Εκανε κάτι εξαιρετικό με αυτόν τον ρόλο. Ηταν κακός, σέξι, ζωώδης και κομψός και χάρη σε εκείνον είμαι εδώ σήμερα».

Ο γάμος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Αν και στην περίπτωση των αστέρων του Hollywood έχουμε συνηθίσει τους πολυτελείς γάμους με εκατοντάδες καλεσμένους, ο Daniel Craig δεν ανήκει (ούτε) σε αυτή την κατηγορία.

Παντρεύεται, το 2011, τη συμπρωταγωνίστριά του στο «Les Grandes Horizontales» Rachel Weisz με μόνο τέσσερις καλεσμένους, τον πεντάχρονο γιο της Rachel Weisz από τον Darren Aronofsky, την έφηβη κόρη του Ella από τη Fiona Loudon και δύο ακόμα φίλους του ζευγαριού.