Μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και κάτω από 2.000 είναι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.605 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Σημειώνεται ότι τις Κυριακές ανακοινώνονται σταθερά λιγότερα κρούσματα από τις υπόλοιπες ημέρες, αφού πρόκειται για τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν χθες Σάββατο, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική έχει πολύ λιγότερα από τα μισά κρούσματα του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα 453 μολύνσεις. Έντονη ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα αυξάνονται, αφού σήμερα «δίνει» 161.

Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να «δίνει» 90 κρούσματα, τα Χανιά 84 και το Ρέθυμνο 41.

Ακόμα, 45 κρούσματα καταγράφει η Αχαΐα, 36 η Ρόδος, 34 η Βοιωτία και 32 η Μεσσηνία.

Τέλος, 79 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά: