Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν έχει επιχειρήσει να διατηρήσει το μαύρισμά της, μετά τις διακοπές, με τη χρήση αυτομαυριστικών προϊόντων – τα γνωστά σε όλες μας self-tan. Οι περισσότερες, όμως, διαπιστώσαμε με λύπη μετά την εφαρμογή των προϊόντων αυτών ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε, ενώ δεν έλειψαν και τα… ατυχήματα, όπως οι πανάδες και οι λεκέδες στα ρούχα.

Ακολουθείστε 6 απλά βήματα για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εφαρμογή του self tan και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει:

  1. Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας

Πριν καν αρχίσετε να σκέφτεστε το προϊόν μαυρίσματος, πρέπει να κάνετε απολέπιση περίπου 8 με 24 ώρες πριν την εφαρμογή του προϊόντος. Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τυχόν υπολείμματα αποσμητικού και μακιγιάζ, προετοιμάζοντας το δέρμα να δεχτεί το προϊόν.

Είναι, επίσης, σημαντικό να αφαιρέσετε τυχόν ανεπιθύμητες τρίχες πριν χρησιμοποιήσετε το αυτο-μαυριστικό. Διαφορετικά, το προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί στους θύλακες και να δημιουργήσει μαύρα στίγματα. Ανεξάρτητα από την μέθοδο αποτρίχωσης, η διαδικασία θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 24 ώρες πριν.

  1. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Για καλύτερα αποτελέσματα αυτομαυρίσματος, το δέρμα σας πρέπει να είναι ελαστικό και ενυδατωμένο. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι ομοιόμορφο και το δέρμα να εμφανίσει λεκέδες, καθώς θα ξεφλουδίζει.

Για να μην επηρεάσει τη δράση του αυτομαυριστικού προϊόντος, η ενυδατική κρέμα θα πρέπει να εφαρμοστεί τουλάχιστον δύο ώρες πριν το self tan. Τα χέρια, τα πόδια, τα γόνατα και οι αγκώνες σας αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα των δύο ωρών, καθώς οι περιοχές αυτές είναι πιο στεγνές κι ως εκ τούτου θα πρέπει να ενυδατωθούν ακριβώς πριν από την εφαρμογή του αυτομαυριστικού.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αποφύγετε τα βούτυρα σώματος και τις πολύ λιπαρές κρέμες και προτιμήστε πιο ελαφριές υφές.

  1. Εφαρμόστε το Self-Tanner στο πρόσωπό σας

Το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι πιο ευαίσθητο και συχνά λίγο πιο ανοιχτό από το δέρμα στο σώμα σας, οπότε οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός ξεχωριστού αυτομαυρίσματος που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την περιοχή.

Εάν χρησιμοποιείτε ορό ή σταγόνες αυτομαυρίσματος, μπορείτε να αναμίξετε μερικές σταγόνες στην ενυδατική σας κρέμα τη νύχτα, κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα, για να ξυπνήσετε με μια φυσική λάμψη. Ή, μπορείτε να επιλέξετε ένα mist αυτομαυρίσματος η φόρμουλα του οποίου αλείφεται με ευκολία, χτίζοντας το μαύρισμα όλη την ημέρα (ή τη νύχτα).

Εφαρμόστε με απαλές κινήσεις το προϊόν στο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, χωρίς να ξεχάσετε στο τέλος να τα πλύνετε (διαφορετικά θα αποκτήσετε πορτοκαλί κηλίδες). Καθαρίστε αμέσως μετά τα νύχια και τα πετσάκια, χρησιμοποιώντας μωρομάντηλα ή μαντηλάκια καθαρισμού.

  1. Εφαρμόστε το Self-Tanner στο σώμα σας

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμα τα εργαλεία σας: γάντι ή γάντια, καθαριστικά ή μωρομάντηλα (για λάθη), μια ενυδατική κρέμα και το προϊόν μαυρίσματος.

Εφαρμόστε το προϊόν με κινήσεις παράλληλες με το έδαφος, ώστε το μαύρισμα να είναι λείο και ομοιόμορφο. Ξεκινήστε πάντα από το κάτω μέρος του σώματος και προχωρήστε προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας το γάντι για να απλώσετε το προϊόν στα πόδια σας μέχρι τους αστραγάλους.

Στη συνέχεια, προχωρήστε προς τα πάνω στον κορμό σας, κάτω από τα χέρια σας και σταματήστε στους καρπούς. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε σε τμήματα για να διασφαλίσετε ότι καλύπτετε κάθε ίντσα του δέρματός σας.

Το πίσω μέρος του σώματός σας, είναι λογικό να σας δυσκολέψει. Οι επιλογές που έχετε είναι οι εξής: Το πρώτο είναι μια πετσέτα εφαρμογής ή μια συσκευή που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή τη δουλειά. Εναλλακτικά, φορέστε το γάντι εφαρμογής σε μία βούρτσα πλάτης ή σε μία μακριά βούρτσα μαλλιών και γλυστρίστε το γύρω από τα μαλλιά σας, αφού πρώτα τα έχετε πιάσει με μία κορδέλα μαλλιών. Βάλτε το προϊόν πάνω στο γάντι και μετά τρίψτε το στο σώμα σας.

  1. Τελειώστε με τις χέρια και τα πόδια σας

Αφού μαυρίσετε το πρόσωπο και το σώμα σας, έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσετε τα χέρια και τα πόδια σας. Το δέρμα σε αυτές τις περιοχές είναι διαφορετικό από ό, τι στο υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα να έχει την τάση να αναπτύσσεται πολύ πιο σκούρο.

Για να αποφύγετε ένα υπερβολικό σκούρο αποτέλεσμα, αραιώστε το αυτομαυριστικό σας με μια ενυδατική κρέμα. Στη συνέχεια, πάρτε το ανάμεικτο προϊόν και εφαρμόστε το στις κορυφές των ποδιών και στις φτέρνες. Τέλος, χρησιμοποιήστε το αυτομαυριστικό αραιωμένο με ενυδατική κρέμα για να ξεθωριάσετε τα χέρια σας από τον καρπό, αναμειγνύοντας ανάμεσα στα δάχτυλα και κατά μήκος των πλευρών, διασφαλίζοντας ότι ο καρπός έχει επίσης καλυφθεί.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια για να καθαρίσετε τις παλάμες σας (ώστε να μην έχουν πορτοκαλί χρώμα).

Για το τελικό σας βήμα στο πρόγραμμα αυτο-μαυρίσματος, αναμείξτε την ενυδατική κρέμα από τα χέρια σας έως τις πτυχώσεις των καρπών σας για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

  1. Αφήστε το SelfTanner να σταθεροποιηθεί

Το προϊόν αυτο-μαυρίσματος θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες οδηγίες για την ώρα που απαιτείται μέχρι να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Θα πρέπει, πάντως, να υπολογίζεται τουλάχιστον μία ώρα αναμονής πριν ντυθείτε, ενώ αν μπορείτε, ρίξτε φαρδιά ρούχα για να αποφύγετε το τρίψιμο.

Για το πρώτο σας ντους μετά το μαύρισμα, οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγετε το ζεστό νερό (αυτό ενδέχεται να ξεθωριάσει το χρώμα). Το χλιαρό είναι προτιμότερο. Για τις πρώτες 24 ώρες μετά την εφαρμογή, είναι κρίσιμο να αποφύγετε τυχόν σκληρά σαπούνια ή απολεπιστικά.

Τέλος, για να σφραγιστεί το μαύρισμα και να κρατήσει περισσότερο, φροντίστε να ενυδατώνετε με επιμέλεια το δέρμα σας τις επόμενες ημέρες.