To Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ), γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα αποτελεί μια λειτουργική διαταραχή του εντέρου. Τα κύρια συμπτώματά της είναι ο κοιλιακός πόνος και η δυσφορία, η διάρροια ή/και  η δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα (μετεωρισμός).

Παράγοντες που μπορεί να ενεργοποιήσουν τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας σχετίζονται με το στρες, την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και την αλλαγή περιβάλλοντος και ενδέχεται να οδηγήσουν στην αλλαγή της σύστασης της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, συχνά αλλάζουμε τις συνήθειες της καθημερινότητας μας. Γι’ αυτό φροντίζουμε να περιορίσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης των συμπτωμάτων. Σημαντικό είναι να σχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού για να μειώσουμε το άγχος. Προσπαθούμε να κάνουμε μικρά και συχνά γεύματα, αποφεύγοντας τις τροφές που γνωρίζουμε ότι μας επηρεάζουν. Δεν ξεχνάμε να συμπεριλάβουμε στο φαρμακείο των διακοπών μας τα κατάλληλα σκευάσματα που μπορούν να μας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας.

Επειδή η σπαστική κολίτιδα δεν έχει μόνο ένα σύμπτωμα… almora PLUS® NormoboWELL

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ασθενών για νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση των πολλαπλών συμπτωμάτων της σπαστικής κολίτιδας, η ELPEN κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το νέο almora PLUS® NormoboWELL. Πρόκειται για ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν, με ειδικά μελετημένη σύνθεση που περιλαμβάνει τα παρακάτω συστατικά:

  1. Αλόη Βέρα: συστατικό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που συμβάλει στη δημιουργία προστατευτικής μεμβράνης στο βλεννογόνο του εντέρου.
  2. Αλθαία: έχει μαλακτικές & καταπραϋντικές ιδιότητες που βοηθά στη δημιουργία μιας προστατευτικής μεμβράνης στην επιφάνεια του εντέρου.
  3. Ζεόλιθος:συστατικό με αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική δράση στο έντερο. Έχει την ιδιότητα να απορροφά τα εντερικά αέρια και να αποβάλλει τις τοξίνες χάρη στην πορώδη δομή του.
  4. Χαμομήλι: είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή με καταπραϋντική και  σπασμολυτική δράση.
  5. Θερμικά επεξεργασμένα Προβιοτικά: βελτιώνουν την εντερική μικροχλωρίδα. Το προβιοτικό είδος L.plantarum ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ΣΕΕ, που σχετίζονται με κοιλιακό πόνο και μετεωρισμό.

Το almora PLUS® NormoboWELL αποτελεί μια σύγχρονη λύση για την αντιμετώπιση των  πολλαπλών συμπτωμάτων του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, με τεκμηριωμένο μηχανισμό δράσης που στοχεύει στην συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.