Η αναντικατάστατη κούρα ομορφιάς είναι αναμφισβήτητα ο ύπνος. Από τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωϊ, η φυσική ανανέωση εντείνεται και επανορθώνονται οι φθορές που υφίσταται η επιδερμίδα τη μέρα. Ωστόσο, για να ξυπνάμε κάθε πρωϊ με όλο και πιο όμορφη όψη, κάνουμε την εξής φροντίδα μετά τον βραδινό καθαρισμό:

  1. Ζεσταίνουμε στις παλάμες μας, για μερικά δευτερόλεπτα, 5 σταγόνες από τον ορό.
  2. Εισπνέουμε βαθιά.
  3. Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές, δεξιόστροφες κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.

Έτσι μπουστάρουμε τον μηχανισμό ανάπλασης του δέρματος, τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν πιο εύκολα, το βάθος των ρυτίδων θα μειωθεί και το πρόσωπό μας θα λάμπει από υγεία.

Ο ορός

Για να φτιάξουμε έναν δραστικό αντιγηραντικό ορό που λειαίνει τις ρυτίδες και συσφίγγει την επιδερμίδα χρειαζόμαστε μόλις 4 υλικά και ελάχιστο χρόνο:

  • 5 σταγόνες αγνό αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 5 σταγόνες αγνό αιθέριο έλαιο από λιβάνι
  • 1 κ.γλ. έλαιο καρύδας
  • ½ κ.γλ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι με δοσομετρητή και το ανακινούμε. Αυτό ήταν! Ο ορός μας είναι έτοιμος. Πριν από κάθε χρήση ανακινούμε το μπουκαλάκι, ώστε να ανακατεύονται τα έλαια μεταξύ τους και να εφαρμόζονται ομοιόμορφα στην επιδερμίδα.

Προσοχή: Δοκιμάζουμε το αιθέριο έλαιο σε μια μικρή περιοχή πρώτα για να βεβαιωθούμε ότι δεν μας προκαλεί κάποια αλλεργική αντίδραση.