Γνωστά είναι τα οφέλη που μπορούμε να κερδίσουμε από τις διακοπές. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι η χαλάρωση, η ξεκούραση, η διασκέδαση και φυσικά η ανανέωση. Αυτά ακριβώς κι ακόμα περισσότερα, τείνουν να είναι και τα οφέλη των σύντομων, ολιγοήμερων διακοπών, ακόμα και αν δεν το πιστεύουμε.

Οι διακοπές, ακόμα και οι σύντομες…

..Προωθούν την δημιουργικότητα

Οι καλές διακοπές μπορούν να μας βοηθήσουν να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας, λειτουργώντας ως όχημα για την ανακάλυψη του εαυτού μας και βοηθώντας μας να επιστρέψουμε στην αίσθηση της καλύτερης δυνατής εκδοχής μας.

..«Σώζουν» από το burn-out

Οι εργαζόμενοι που αφιερώνουν τακτικά χρόνο για να χαλαρώσουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εξουθένωση, καθιστώντας τους πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς από τους υπερβολικά καταπονημένους εργαζόμενους.

..Μας κρατούν υγιείς

Ακόμα και λίγες μέρες εκτός δουλειάς, με διαφορετικό – πιο διασκεδαστικό ή χαλαρωτικό – πρόγραμμα μακριά από τις υποχρεώσεις, είναι αρκετές για να «γεμίσετε» τις μπαταρίες σας και να βρείτε την χαμένη σας ενέργεια ενώ παράλληλα μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα του στρες.

..Προάγουν την ευημερία σας

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, τρεις μέρες μετά τις διακοπές, οι αισθήσεις του σώματος, η ποιότητα του ύπνου και η διάθεση βελτιώνονται. Μάλιστα, αυτά τα οφέλη μπορούν να διαρκέσουν έως και πέντε εβδομάδες αργότερα, ειδικά για εκείνους που είχαν περισσότερο προσωπικό χρόνο και συνολική ικανοποίηση κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News