Άλλη μια γυναικοκτονία προκαλεί σοκ στο Πανελλήνιο, καθώς άνδρας δολοφόνησε τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι, στην οδό Γραβιάς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο thestival ότι προηγήθηκε σοβαρό επεισόδιο εντός του διαμερίσματος.

Κλήθηκε το ΕΚΑΒ όμως η άτυχη γυναίκα είχε καταλήξει. Ο δράστης εγκατέλειψε το σημείο και αναζητείται.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η ένατη γυναικοκτονία στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου. 

Ενδοοικογενειακή βία: 36 καταγγελίες την ημέρα δέχεται η ΕΛΑΣ από τις αρχές Αυγούστου – 332 συλλήψεις

Την ίδια ώρα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου 2021 διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.