Το καλοκαίρι μπορούμε επιτέλους να βάλουμε τα κλειστά παπούτσια μας στη ντουλάπα και να αφήσουμε τα πόδια μας να αναπνεύσουν. Ενώ, όμως, εμείς απολαμβάνουμε τη δροσιά και την ελευθερία που μας προσφέρουν τα σανδάλια ή το περπάτημα με γυμνά πόδια, ο αέρας, ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο ίσως βλάψουν τα νύχια των ποδιών μας.

Μια επίσκεψη σε ένα nail salon για μία ολοκληρωμένη περιποίηση, επιστρέφοντας από τις διακοπές, θα σας γλυτώσει από «περιπέτειες».

Μέχρι τότε, όμως, δεν χρειάζεται να αφήσετε την υγεία των ποδιών σας στην τύχη. Μάθετε πώς να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε μερικά από τα πιο συνηθισμένα καλοκαιρινά δεινά των νυχιών στας πόδια σας:

#1 Αφυδάτωση και ξηροδερμία

Αιτία: Η έκθεση στον ήλιο, το χλώριο, το αλμυρό νερό και την άμμο μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και αφυδάτωση στα νύχια.

Αντιμετώπιση: Εφαρμόστε λάδι περιποίησης και κρέμα ποδιών με ουρία για βαθιά ενυδάτωση των νυχιών και του δέρματος γύρω από αυτά. Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα βερνίκι βάσης και ένα top coat για να ενισχύσετε την ευκαμψία και τη δύναμη των νυχιών σας. Εναλλακτικά, επιλέξτε μία θεραπεία νυχιών με χρώμα.

#2 Μελάνωμα

Αιτία: Οι ακτίνες UV μπορούν να περάσουν από την εξωτερική στρώση των νυχιών και να φτάσουν ως την κοίτη του νυχιού ακόμα και το υπονύχιο, οδηγώντας σε μελάνωμα.

Αντιμετώπιση: Εφαρμόζετε πάντα αντηλιακό στα πόδια σας για να τα προστατέψετε από την υπερβολική έκθεση και το υπερβολικό στέγνωμα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εάν παρατηρήσετε ότι εμφανίζονται σκούρες κηλίδες ή ότι τα νύχια σας αναπτύσσονται ξαφνικά παράξενα, ίσως θα ήταν καλό να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.

#3 Ανύψωση των τεχνητών νυχιών και ξεφλούδισμα του gel

Αιτία: Ο θερμότερος καιρός κάνει τα νύχια να μεγαλώνουν γρηγορότερα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανύψωση των τεχνητών νυχιών και ξεφλούδισμα του gel. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μύκητες.

Αντιμετώπιση: Χρησιμοποιήστε ένα βερνίκι βάσης και ένα top coat για να δυναμώσετε τα νύχια και να βοηθήσετε το gel να διαρκέσει.

#4 Τραυματισμοί στα νύχια

Αιτία: Τα μεγαλύτερα νύχια των ποδιών είναι πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς το καλοκαίρι, επειδή είναι εκτεθειμένα και απροστάτευτα.

Αντιμετώπιση: Διατηρείστε τα νύχια σας στο σωστό μήκος, φροντίζοντας κάθε δεύτερη εβδομάδα να τα λιμάρετε, για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε άριστη κατάσταση.

#5 Ξεθώριασμα χρώματος

Αιτία: Οι ακτίνες UV και το αντηλιακό μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα του βερνικιού σας – δημιουργώντας συνήθως κίτρινες αποχρώσεις.

Αντιμετώπιση: Εφαρμόζετε κάθε δεύτερη μέρα ένα top coat στα νύχια των ποδιών σας. Αυτό θα εμποδίσει, επίσης, τους κόκκους της άμμου να καταστρέψουν το βερνίκι σας, ενώ βρίσκεστε στην παραλία.