Κάθε σχέση έχει τα καλά και τα κακά της. Ανεξάρτητα από το πάθος που θα κυριαρχήσει στις αρχές, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και περίοδοι… «πλήξης». Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεστε πλέον για τον σύντροφό σας ή ότι η σχέση έχει φτάσει στο τέλος της. Απλά ο αρχικός ενθουσιασμός μιας νέας κατάστασης, ενός νέου προσώπου έχει πια μετατραπεί σε μια νέα ρουτίνα της καθημερινότητας με μεγάλο βαθμό προβλεψιμότητας.

Το θετικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι τα πράγματα δεν είναι αναγκαστικό να παραμείνουν ως έχουν. Μπορείτε να επαναφέρετε τον ενθουσιασμό στην σχέση, δοκιμάζοντας τα ακόλουθα tips:

Επαναφέρετε την μαγεία

Ο ενθουσιασμός, στις αρχές μιας σχέσης, πιθανότατα να οφείλεται στην έντονη προσπάθεια που καταβάλλουν και οι δύο. Επειδή όμως, πλέον νιώθετε άνετα και γνωρίζετε ότι είστε αφοσιωμένοι ο ένας τον άλλον, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε και την προσπάθεια.

Αντ’αυτού θυμηθείτε τι κάνατε στις αρχές και επαναλάβετέ το για να επαναφέρετε και το έντονο ενδιαφέρον ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας.

*Αποφύγετε τον αρνητισμό

Εάν ο σύντροφός σας αποτελεί το άτομο με το οποίο συζητάτε τα πάντα, τότε είναι εύκολο να αφήσετε τον αρνητισμό να «κυριαρχήσει» στην ατμόσφαιρα. Όταν χαλαρώνετε μαζί ή βρίσκεστε σε ραντεβού, προσπαθήστε να παραμείνετε θετικοί, παρά τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά σας.

Συζητήστε για ατυχή συμβάντα αλλά θα ήταν καλό να μην εστιάζετε μόνο στα αρνητικά, διότι αυτό μπορεί να επηρεάσει άσχημα και την σχέση σας.

*Γελάστε μαζί

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφα από το να είστε μαζί με τον σύντροφό σας και να περνάτε όμορφα.

Μην φοβάστε να κάνετε λίγο παραπάνω πλάκα, να είστε λίγο πιο ανοιχτοί στο χιούμορ και να χαμογελάσετε πολύ περισσότερο. Δοκιμάστε να φλερτάρετε ο ένας τον άλλον, ακριβώς όπως κάνατε στις αρχές της σχέσης, καθώς το φλερτ θα σας τονώσει και θα σας ανανεώσει.