Κατά τη εμμηνόπαυση αλλά και μετά, συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές στον γυναικείο οργανισμό οι οποίες έχουν επιπτώσεις και στο δέρμα. Εύλογα λοιπόν πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες του προσαρμόζοντας τη φροντίδα μας στις νέες συνθήκες. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα 5 βασικότερα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε καθώς και ποιες συνθέσεις να προτιμήσουμε.

#Επενδύουμε σε ορό με υαλουρονικό οξύ

Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόζουμε αρχικά μία σύνθεση με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Το βήμα αυτό προάγει την κυτταρική αναγέννηση, ενυδατώνει σε βάθος τα κύτταρα και βελτιώνει τα σημάδια της κούρασης.

#Προσθέτουμε στην καθημερινή μας περιποίηση εξειδικευμένα έλαια θρέψης

Αν η επιδερμίδα παρουσιάζει έντονη ξηρότητα και απώλεια πυκνότητας ενώ έχει θαμπή όψη, σημαίνει ότι διψάει για νερό και δομικά στοιχεία που θρέφουν τα κύτταρα. Ετσι ενισχύουμε την καθημερινή ενυδάτωσή μας με ένα ξηρό λάδι αναδόμησης και θρέψης. Τα Ω λιπαρά οξέα θωρακίζουν την κυτταρική μεμβράνη προκειμένου να συγκρατεί την υγρασία  των κυττάρων. Το εφαρμόζουμε είτε πριν από την κρέμα είτε αναμειγνύοντάς το με αυτήν.

#Ενισχύουμε την ενυδάτωση

Επιλέγουμε ενισχυμένες συνθέσεις που προσφέρουν βαθιά και παρατεταμένη ενυδάτωση στο δέρμα, αυξάνοντας τα αποθέματα υγρασίας του. Τα συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε οι συνθέσεις αυτές είναι υαλουρονικό οξύ, κερατινοκύτταρα, γλυκερίνη, φυτικά λιπίδια όπως βούτυρο shea, και άλλα ενεργά συστατικά, που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος.

#Χρησιμοποιούμε απαραιτήτως κρέμα νύχτας

Φροντίζουμε έτσι ώστε η σύστασή της να περιέχει σύμπλοκα αναπλήρωσης της απώλειας λιπιδίων και λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην αναδόμηση της πυκνότητας και τη σύσφιξη. Παράλληλα λειαίνουν τα σημάδια γήρανσης,  προσφέροντας ανάπλαση του περιγράμματος του προσώπου και μείωση της χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης μία σύνθεση με δροσερή υφή τζελ μπορεί να καταπραϋνει τις νυχτερινές εξάψεις.

# Δεν παραμελούμε την περιοχή του λαιμού

Κάθε πρωϊ και βράδυ μετά τον καθαρισμό, απλώνουμε με ανοδικές κινήσεις μασάζ ό,τι καλλυντικό εφαρμόζουμε και στο πρόσωπο. Αν χρειαζόμαστε εξειδικευμένη φροντίδα στην περιοχή, χρησιμοποιούμε μία σύνθεση με πεπτίδια και λιπαρά οξέα, τα οποία θα τονώσουν και θα συσφίξουν την επιδερμίδα στην περιοχή.  Ταυτόχρονα θα συμβάλλουν την αναδιαμόρφωση και ανόρθωση του περιγράμματος.