Η επιθυμία των περισσότερων από εμάς είναι να φαινόμαστε όμορφες και περιποιημένες με τη μίνιμουμ προσπάθεια. Οι βλεφαρίδες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που εστιάζουμε γιατί μεγαλώνουν το βλέμμα και το κάνουν πιο σαγηνευτικό.

Ετσι, προσθέτοντας μόνο ρουζ, κραγιόν και τονίζοντας ελαφρά τα φρύδια, φαινόμαστε αψεγάδιαστες μέσα σε λίγα λεπτά.

Παρακάτω ακολουθούν όλοι οι τρόποι για να αποκτήσουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, επειδή η βασικότερη προϋπόθεση για πλούσιες, εντυπωσιακές βλεφαρίδες είναι η υγεία τους, ακολουθούμε τις παρακάτω σημαντικές συμβουλές.

Tip #1

Διαλέγουμε μια μάσκαρα με περιποιητικούς παράγοντες, ιδιαίτερα αν τη χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Τip#2

Δεν χρησιμοποιούμε το ψαλίδι για βλεφαρίδες μετά την εφαρμογή της μάσκαρα αλλά πριν. Διαφορετικά μπορεί να τραυματιστούν ή να σπάσουν.

Τip#3

Για να δυναμώσουμε τις φυσικές μας βλεφαρίδες και να ενθαρρύνουμε τη σωστή ανάπτυξή τους, ακολουθούμε μια θρεπτική νυχτερινή αγωγή. Εναλλακτικά μπορούμε να τους εφαρμόσουμε ελαιόλαδο ή καστορέλαιο, συστατικά που εκτός από ενυδάτωση θα τους χαρίσουν λάμψη και ελαστικότητα.

Tip #4

Δεν κοιμόμαστε ποτέ με τη μάσκαρα, γι’ αυτό κάθε βράδυ κάνουμε ντεμακιγιάζ με ένα ειδικό διφασικό προϊόν κατάλληλο για τα μάτια.

Τip#5

Δεν τρίβουμε τα μάτια μας. Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτή η συνήθεια συμβάλλει στην αραίωση των βλεφαρίδων και σταματάει την ανάπτυξή τους.

Τip#6

Για την καθημερινή προστασία των φυσικών βλεφαρίδων αντικαθιστούμε την κλασική μάσκαρα με μια διάφανη μάσκαρα θρέψης σε μορφή gel. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά πριν από το μακιγιάζ, σαν βάση για μάσκαρα ή και μόνη της σαν θεραπεία.

Χάρη στα βασικά θρεπτικά συστατικά της, όπως αλόη, καστορέλαιο και πανθενόλη, προσφέρει ισχυρές θρεπτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες, θρέφει την τρίχα και βελτιώνει τη δομή της.

Εφαρμόζεται στις φυσικές βλεφαρίδες και βελτιώνει τη φυσική καμπυλότητά τους, ενώ ταυτόχρονα τις διαχωρίζει αναδεικνύοντας την πυκνότητά τους.

Η gel σύνθεσή του δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στις τρίχες από την ακτινοβολία UV, από τη μάσκαρα και προϊόντα μακιγιάζ. Επιπλέον κάνει τις τρίχες απαλές και μεταξένιες.
Εxtra tip: Τη χρησιμοποιούμε και για να διατηρήσουμε για περισσότερο χρόνο το αποτέλεσμα της τεχνικής Lash lift.

Στoν ειδικό…

Οι δυο κορυφαίες τεχνικές για να αποκτήσουμε τέλειες, μακριές και γυριστές βλεφαρίδες όπως τις ονειρευόμαστε, χωρίς τη χρήση μάσκαρας.

* Lash Lift – Tint & Filler

Το Lash Lift είναι η τελευταία τάση σε ό,τι αφορά τις βλεφαρίδες. Είναι θεραπεία θρέψης και ενδυνάμωσης που, ακολουθώντας τα trends για φυσική, ανεπιτήδευτη ομορφιά, περιποιείται τις φυσικές βλεφαρίδες χωρίς να τις επιβαρύνει. Προσφέρει μακριές, πυκνές και καμπυλωτές βλεφαρίδες και τέλειο βλέμμα σαν να φοράμε μάσκαρα.

Η μάσκαρα και το ψαλίδι γυρίσματος των βλεφαρίδων βοηθούν στο να αποκτηθεί έντονο βλέμμα. Ομως απαιτεί επιδεξιότητα για να τοποθετηθεί κολακευτικά χωρίς κόμπους και χωρίς να βαραίνει το βλέμμα, ενώ το ψαλίδι ενδέχεται να τραυματίσει τις βλεφαρίδες έπειτα από καθημερινή χρήση. Επίσης τα extensions χαρίζουν έντονο βλέμμα αλλά απαιτούν τακτική συντήρηση για να διατηρηθούν όμορφα.

Το Lash Lift συνδυάζει τα θετικά όλων των παραπάνω τεχνικών με ένα ακόμα όφελος: περιποιείται, θρέφει και ενδυναμώνει τις φυσικές βλεφαρίδες, ενώ παράλληλα τις ανορθώνει, τις τονίζει και τους χαρίζει καμπυλότητα άμεσα. Είναι μια τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί και μετά την αφαίρεση των extensions για αναδόμηση της φυσικής βλεφαρίδας.

Τι άλλο πρέπει να ξέρουμε:

– Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια από 6 έως 8 εβδομάδες και δεν απαιτεί συντήρηση.
– Η διαδικασία διαρκεί μία ώρα.
– Για τις πρώτες 24 ώρες οι βλεφαρίδες αντενδείκνυται να έρθουν σε επαφή με υγρασία, νερό, ιδρώτα, μακιγιάζ ή κρέμες.
– H υπηρεσία αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί με την εφαρμογή μιας καινοτόμας θεραπείας filler που βάσει κλινικών ερευνών αποδεδειγμένα επιτυγχάνει πάχυνση της τρίχας κατά 24% από την τρίτη εφαρμογή.

* Extension βλεφαρίδων

Η τοποθέτηση extensions προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο του προσώπου, ώστε μεταβάλλοντας την πυκνότητα, την ένταση και το μήκος των βλεφαρίδων που τοποθετούνται να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η σωστή συντήρηση είναι απαραίτητη προκειμένου να παραμείνουν πυκνά, ομοιόμορφα και να μη σπάσουν ή τραυματίσουν τις φυσικές βλεφαρίδες. Επειδή ακολουθούν τον κύκλο ζωής των φυσικών βλεφαρίδων, κάθε 3 εβδομάδες περίπου χρειάζονται συντήρηση.

α) Αν οι φυσικές μας βλεφαρίδες είναι αρκετά πυκνές:
Συνιστάται η τεχνική Οne by Οne (ΟΒΟ) η οποία δίνει περισσότερη έμφαση στο μήκος. Η ειδικός τοποθετεί μεμονωμένες βλεφαρίδες μία-μία πάνω στις φυσικές.

β) Αν δεν είναι τόσο πυκνές:

Προτείνεται η τεχνική 3D. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετούνται τουφίτσες πάνω σε κάθε φυσική βλεφαρίδα επιτυγχάνοντας πιο πλούσιο αποτέλεσμα.
Τι άλλο να προσέξουμε:

*Τα extensions βλεφαρίδων δεν προτείνονται για κοντές, λεπτές και ταλαιπωρημένες βλεφαρίδες. Ο λόγος είναι απλός. Οταν αναγκάζουμε αδύναμες βλεφαρίδες να σηκώσουν επιπλέον βάρος, αυτές μπορεί να σπάσουν και να υποστούν φθορά. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερη μια θεραπεία ενδυνάμωσης και θρέψης της φυσικής βλεφαρίδας, ώστε σταδιακά να βελτιωθούν η πυκνότητα και ο όγκος της.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Ελπίδα Ροδινού, beauty expert & brow expert.