Αυτή η απλή συνταγή, εμπνευσμένη από την Ιταλία, συνδυάζει χοιρινό ώμο με αρωματικό μάραθο.

Καθώς το χοιρινό μαγειρεύεται, οι χυμοί του στάζουν για να αρωματίσουν τις γλυκοπατάτες που βρίσκονται στον πάτο της χύτρας.

Σερβίρετε με πράσινα φασόλια στον ατμό για ένα πλήρες γεύμα.

Συστατικά

1 κ.γ σπόρους μάραθου, θρυμματισμένους

½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, θρυμματισμένη

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

½ κ.γ. πάπρικα

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι

700 γραμμάρια (έως 1 κιλό) ψητού χοιρινού ώμου, χωρίς κόκαλα

1 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκατοστών

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου μειωμένου νατρίου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε σε ένα μικρό μπολ τους σπόρους μάραθου, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και προσθέστε το αλατοπίπερο.

Αφαιρέστε το λίπος από το κρέας.

Πασπαλίστε το μείγμα που έχετε φτιάξει ομοιόμορφα πάνω στο κρέας. Τρίψτε το με τα δάχτυλά σας για να πάει παντού.

Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε το κρέας για να χωρέσει μετά στη χύτρα κι αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες στη χύτρα και προσθέστε το κρέας. Ρίξτε το ζωμό πάνω από το κρέας με τις γλυκοπατάτες.

Βήμα 3

Κλείστε τη χύτρα και μαγειρέψτε το φαγητό σας σε δυνατή φωτιά για 4 έως 5 ώρες.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το κρέας από τη χύτρα, κρατώντας τα υγρά που έβγαλε στην άκρη. Κόψτε το κρέας σε φέτες.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεσαίο μπολ. Πολτοποιήστε με το ειδικό εργαλείο τις γλυκοπατάτες, προσθέτοντας αρκετό όσο υγρό από το ψήσιμο του φαγητού χρειάζεται για να αποκτήσει μία λεία υφή.

Bonus: Σερβίρετε με πράσινα φασόλια στον ατμό για ένα πλήρες και diabetic-friendly γεύμα.

Tip: Για εύκολο καθαρισμό, στρώστε τον πάτο της χύτρας σας με μία αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος. Προσθέστε τα συστατικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Μόλις τελειώσει το μαγείρεμα, βγάλτε το φαγητό από τη χύτρα και απλώς πετάξτε τη μεμβράνη. Μην σηκώνετε ή μεταφέρετε την αντικολλητική μεμβράνη, με το φαγητό μέσα.

Ακολουθήστε το στο Google News