Αυτή είναι η συνταγή που χρειάζεστε αν αγαπάτε το κοτόπουλο Fettuccine Alfredo, αλλά όχι όλες τις θερμίδες και τα λιπαρά που τη συνοδεύει!

Όλοι λατρεύουν την κρεμώδη υφή του Fettuccine Alfredo. Αλλά αν καθίσετε να υπολογίσετε τις θερμίδες και τα λιπαρά αυτού του πιάτου, μάλλον θα… αλληθωρίσετε.

Ε, λοιπόν, σας έχουμε νέα! Μικρές τροποποιήσεις στο λατρεμένο αυτό πιάτο μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στα λιπαρά και τις θερμίδες του.

Αυτή η συνταγή για Fettuccine Alfredo είναι φτιαγμένη με ψητό κοτόπουλο και με μια λεπτή σάλτσα alfredo χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, φτιαγμένη με μια πινελιά βουτύρου, σκόρδο, γάλα 1%, ζωμού κοτόπουλου, μια πινελιά αλεύρου και πραγματικό τυρί παρμεζάνα.

Έτσι, έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο με πλούσια, κρεμώδη σάλτσα, χωρίς τις θερμίδες και τα λιπαρά της κλασικής συνταγής με την κρέμα γάλακτος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ψητό Κοτόπουλο:

2 έως 3 στήθη κοτόπουλου

Ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

Σάλτσα Alfredo με χαμηλά λιπαρά:

1 κ.σ. βούτυρο

1 – 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)

2 κ.γ. αλεύρι

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζάνι 1% ή 2% γάλα

3/4 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνας υψηλής ποιότητας (τριμμένο ή ξυρισμένο)

1/4 – 1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

8 – 9 πακέτο fettuccine με αυγό ή ταλιατέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε μόνο για 1 λεπτό. Το σκόρδο μπορεί να καεί εύκολα και να γίνει πικρό, οπότε το αλεύρι και ο ζωμός κοτόπουλου βολεύουν.

Προσθέστε το αλεύρι για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Για να μην αρπάξει, ανακατεύετε συνέχεια για περίπου 5-10 δευτερόλεπτα, πριν προσθέσετε το ζωμό κοτόπουλου.

Χρησιμοποιήστε 1% ή 2% γάλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι έχετε στο ψυγείο. Η βαριά κρέμα έχει περίπου 800+ θερμίδες και 86 γραμμάρια λιπαρών ανά φλιτζάνι. Αν το συγκρίνετε με τα 2 γραμμάρια λιπαρών που περιέχει το γάλα 1%, θα διαπιστώσετε ότι γλυτώνετε πολλά λιπαρά και θερμίδες μόνο και μόνο από το γάλα αντί της κρέμας γάλακτος.

Χρησιμοποιήστε πραγματικό τυρί παρμεζάνα. Ένα νόστιμο πιάτο χρειάζεται ποιοτικά υλικά! Προσθέστε το σιγά σιγά στη σάλτσα για να αποφύγετε τα γρομπαλάκια.

Βάλτε το κοτόπουλο στο γκριλ μέχρι να ψηθεί καλά, κόψτε το διαγώνια και σερβίρετέ το πάνω από τη σάλτσα alfredo και τις χυλοπίτες fettuccine.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 4