Στις ημέρες μας το delivery έχει γίνει πιο εύκολο από ποτέ, αφού αρκούν μερικά κλικ για να έχετε στην πόρτα σας τη λιχουδιά που λιγουρευτήκατε. Κάπως έτσι μπορεί να γίνει εξαιρετικά δελεαστικό το να παραλείψετε το μαγείρεμα του δείπνου. Κι ενώ σε καμία περίπτωση δεν σας κρίνουμε γι’ αυτό, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ετοιμάσετε τα δικά σας γεύματα.

Εμείς σας δίνουμε πέντε λόγους να μπείτε στην κουζίνα και να δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Είναι πιο εύκολο να ελέγχετε τις θερμίδες σας

Χωρίς να θέλουμε να σας τρομάξουμε, η μέση παραγγελία γρήγορου φαγητού κυμαίνεται από 1.100 έως 1.200 θερμίδες συνολικά – αυτό είναι σχεδόν όλη η συνιστώμενη καθημερινή πρόσληψη θερμίδων μιας γυναίκας (1.600 έως 2.400 θερμίδες) και σχεδόν τα δύο τρίτα της ημερήσιας πρόσληψης ενός άνδρα (2.000 έως 3.000 θερμίδες).

Το να φτιάξετε μόνοι σας ένα γεύμα σημαίνει ότι μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα μεγέθη μερίδων και οι θερμίδες είναι έτσι όπως θέλετε. Πλέον, αρκετές συνταγές συχνά συνοδεύονται από διατροφικές πληροφορίες και προτάσεις μεγέθους μερίδας, κάτι που το καθιστά ακόμη πιο εύκολο.

Αποδεικνύεται πιο υγιεινό

Πληθώρα ερευνών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που μαγειρεύουν πιο συχνά, αντί να παραγγέλνουν φαγητό, έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή. Αυτές οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα έτοιμα γεύματα συνήθως περιέχουν υψηλότερες ποσότητες νατρίου, κορεσμένου λίπους, ολικού λίπους και συνολικών θερμίδων, συγκριτικά με τα σπιτικά γεύματα.

Όταν επιλέγετε οι ίδιοι φρέσκα και ποιοτικά υλικά, έχετε τον πλήρη έλεγχο του τι συμβαίνει στο φαγητό σας. Αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στη συνολική υγεία σας.

Εξοικονομείτε χρήματα

Μακροπρόθεσμα, η προετοιμασία γευμάτων στο σπίτι μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Μια ομάδα βασικών συστατικών έρχεται συχνά σε χαμηλότερη τιμή από ένα μεμονωμένο πιάτο από εστιατόριο. Μπορείτε επίσης να καταλήξετε να βγάζετε περισσότερα γεύματα από μια συνταγή που κάνετε στο σπίτι από ό,τι εάν παραγγέλνατε φαγητό και έτσι να μη χρειαστεί καν να ασχοληθείτε με το τι θα φάτε την επόμενη ημέρα. Μετά από λίγες μόνο εβδομάδες, θα δείτε διαφορά στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Σας δίνει την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά

Η μαγειρική μαζί μπορεί να σας προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθείτε ξανά με τον σύντροφό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το μαγείρεμα έχει και άλλα οφέλη. Ο Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος λέει ότι τα ζευγάρια που δοκιμάζουν νέα πράγματα μαζί, για παράδειγμα μια νέα συνταγή, είναι πιο δεμένα και απολαμβάνουν περισσότερο τη σχέση τους.

Είναι διασκεδαστικό

Όταν φτιάχνετε ένα γεύμα από το μηδέν, μπορείτε να ανακαλύψετε και να πειραματιστείτε με διαφορετικά συστατικά, καρυκεύματα και κουζίνες. Η εμπειρία των νέων συνταγών μπορεί να αναβαθμίσει ένα βράδυ στο σπίτι και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή να χαλαρώσετε μετά από μια αγχωτική ημέρα.

Και όπως ισχύει με οποιαδήποτε δραστηριότητα, όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε στην κουζίνα, τόσο καλύτεροι θα γίνετε στη δημιουργία υπέροχων γευμάτων!