Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα, μιλά στο «Πάμε Δανάη!».

Η Ράνια Τζίμα μιλά για το αν η δουλειά λειτούργησε σε βάρος της υγείας της, τις πολλαπλές ιδιότητές της ως εργαζόμενη, μητέρα, σύντροφο. Την κόρη της Ελένη, την θέση της γυναίκας στην ελληνική τηλεόραση.

«Κάποια στιγμή λόγω άγχους έχασα την ακοή μου από το ένα αυτί μου εντελώς», αποκαλύπτει η παρουσιάστρια.

«Επισκέφθηκα γιατρό μετά από 15 ημέρες που δεν άκουγα καθόλου ο οποίος μου είπε πως η βλάβη ήταν μόνιμη και μη αναστρέψιμη. Ήταν νευρολογικής φύσης το πρόβλημα και θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει στο μάτι.», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που το #metoo άνοιγε στα media, τόνισε: «Θα είχε ναι περιστατικά απείρους κάλλους. Βιώσα την αμφισβήτηση επειδή ήμουν γυναίκα στη δουλειά και έδωσα τις μάχες μου».

Σχετικά με την περίοδο που ο σύντροφός της ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε: «Η περίοδος που ο Γαβριήλ ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήταν “υγιεινός περίπατος” για τη σχέση μας, αλλά σε πάει το συναίσθημα σε αυτά τα πράγματα».

«Η Ελένη είναι πέντε ετών και κοιμάται ακόμη μαζί μας, οπότε ξυπνάω και το παιδί είναι πάνω μου. Το πρωί ετοιμάζω την Ελένη και ταυτόχρονα ενημερώνομαι και κοιτάζω τα νούμερα τηλεθέασης. Το ρόλο του αυστηρού τον έχει αναλάβει ο Γαβριήλ, εγώ δεν μπορώ να είμαι αυστηρή με την Ελένη και η κόρη μου είναι προσκολλημένη στη μαμά της», ανέφερε για την κόρη της και πρόσθεσε πως «Η Ελένη με έπεισε να θέλω να αποκτήσω κι άλλο παιδί».

Όσον αφορά την συμπρωτεύουσα και την σύνδεση με την απώλεια της μητέρας της, η παρουσιάστρια είπε: «Παρόλο που πέρασαν πολλά χρόνια από την απώλεια της μητέρας μου, δυσκολεύομαι να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη. Στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη νιώθω την παρουσία της ακόμη και τη μυρωδιά της και όλο αυτό με ζορίζει. Ο πατέρα μου είναι στη Θεσσαλονίκη είχε πρόσφατα μια περιπέτεια υγείας, δυστυχώς δεν έχω αδέλφια και γι αυτό σκέφτομαι και το δεύτερο παιδάκι».

«Σε όλους τους σταθμούς της ζωής μου σκέφτομαι γιατί δεν είναι εδώ η μητέρα μου που με αγαπούσε μέχρι το τέλος του κόσμου. Το πάλεψα με όλους τους τρόπους: μόνη, με φίλους, με συγγενείς και με ψυχανάλυση σε ψυχίατρο για αρκετά χρόνια, με βοήθησε πολύ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το ποιο συμβάν την επηρέασε τόνισε: «Στην υπόθεση Τοπαλούδη ένιωθα πολύ άσχημα, ήταν Γολγοθάς. Συγκινούμαι πολύ πιο εύκολα και φοβάμαι να δείξω την πιο εύθραυστη πλευρά μου. Ελπίζω μεγαλώνοντας να το αντιμετωπίσω.»

Για την ελληνική τηλεόραση σήμερα ανέφερε: «Δεν ήθελα στην ελληνική τηλεόραση εκπομπές που βάζουν σε λάθος βάση τη σχέση και την ισορροπία των δύο φύλων γιατί είναι στο όριο της θεσμικής παρέμβασης.»

Αποκάλυψε πως: «Δεν έχω δει ποτέ τον εαυτό μου σε δελτίο και συνήθως βλέπω μόνο τα λάθη.»

Κλείνοντας ανέφερε πως: «Όταν έχω φόρτο εργασίας μπορεί στο σπίτι να κάνω μονόλογο και να μη ρωτήσω ποτέ τον Γαβριήλ πως πέρασε τη μέρα του, αλλά εκείνος είναι πολύ στωικός».