Είναι γεγονός ότι στην αγορά υπάρχει πληθώρα καλλυντικών που ενίοτε σας αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας σας. Ποια απ’ όλα είναι τα κατάλληλα για σας; Ας δούμε αναλυτικά τα καλλυντικά συστατικά που χρειάζεστε αν διανύετε τη δεκαετία των 20, προκειμένου να κάνετε τις σωστές επιλογές. Στόχος σας είναι πάνω απ’ όλα η υγεία και η λάμψη της όψης σας.

Το δέρμα στη δεκαετία των 20

Αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από πρωτεΐνες. Δυο από τις σημαντικότερες είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Το κολλαγόνο χαρίζει σφριγηλότητα, πυκνότητα και αντοχή στο δέρμα. Η ελαστίνη το κάνει ελαστικό και απαλό.  Ωστόσο, προς στα τέλη της δεκαετίας, η παραγωγή πρωτεϊνών αρχίζει να φθίνει, και έτσι συνήθως αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές, ιδίως γύρω από τα μάτια.

Δεκαετία των 20: Tα απαραίτητα καλλυντικά συστατικά για το δέρμα

Βιταμίνη C

Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή ουσία που είναι απαραίτητη σε διάφορες μεταβολικές λειτουργίες, όπως η σύνθεση κολλαγόνου. Επιπλέον δρα σαν ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Εξαιρετική ιδίως αν καπνίζετε, αν έχετε στρες και θαμπό δέρμα.

Βιταμίνη Ε

Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, βοηθάει στην παράταση της ζωής των κυττάρων αφού επιβραδύνει την καταστροφή των βιολογικών μεμβρανών. Έχει ενυδατικές αντιοξειδωτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και επιταχύνει την εξάλειψη των σημαδιών ακμής ή των ουλών.

Καφεϊνη

Φημίζεται για τη δράση της κατά του πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Πιο συγκεκριμένα, τονώνει την κυκλοφορία στην περιοχή καθώς και τη κίνηση της λέμφου, ενώ επιπλέον δίνει ενέργεια στα κύτταρα. Γι’ αυτό τη συναντάμε σε πολλές συνθέσεις για τις ατέλειες του βλέμματος.

Οξείδιο zinc

Ένα φυσικό αντηλιακό φίλτρο που αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου ώστε να μην διεισδύουν στην επιδερμίδα. Επίσης έχει καταπραϋντική δράση.

Ποια καλλυντικά θα ωφελήσουν την επιδερμίδα σας

Οι  αντιοξειδωτικοί οροί πρωϊ και βράδυ, οι ανάλαφρες ενυδατικές συνθέσεις, καθώς και τα αντηλιακά φίλτρα είναι οι πιο σημαντικές προσθήκες στη skincare ρουτίνα σας. Μην ξεχνάτε ότι η φθορά που υφίσταται το δέρμα από τον ήλιο δρα αθροιστικά με την πάροδο των χρόνων. Ίσως τώρα να μην είναι ορατή αλλά στο μέλλον θα εμφανιστούν ξαφνικά τα ανάλογα συμπτώματα, όπως δυσχρωμίες, αν δεν προστατευτείτε αναλόγως.