Αν και η κουζίνα αποτελεί την «καρδιά» κάθε σπιτιού, το μέρος όπου μαζευόμαστε για να φάμε και να συζητήσουμε τα νέα της ημέρας μας, συχνά την παραμελούμε. Κι ενώ μπορεί παλαιότερα να ήταν ένας χώρος τον οποίο δεν διακοσμούσαν, σήμερα αυτό έχει αλλάξει. Ορίστε, λοιπόν, 5 εύκολα tips για να βελτιώσετε την εικόνα της.

#1 Υιοθετήστε το απόλυτο trend των ανοιχτών ντουλαπιών

Αφού ξεφορτωθείτε τα ραγισμένα πιάτα και τα άχρηστα σκεύη, τακτοποιήστε ομοιόμορφα τα ντουλάπια σας και αφαιρέστε τις πόρτες τους. Επίσης, μπορείτε να κρεμάσετε ράφια και να τα διακοσμήσετε με τα ομορφότερα αντικείμενα που βρίσκονται στην κουζίνα σας.

#2 Εξατοµικεύστε τον χώρο κρεµώντας έναν µαυροπίνακα

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε έναν μαυροπίνακα που να καλύπτει ολόκληρο τον τοίχο. Από ένα κατάστημα με υλικά διακόσμησης σπιτιού ή από ένα κατάστημα ελαιοχρωματισμού προμηθευτείτε χρώμα μαυροπίνακα, το οποίο μοιάζει με την επιφάνεια του μαυροπίνακα. Αφού το βάψετε και στεγνώσει, μπορείτε να ζωγραφίζετε σε αυτόν (τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν) ή να γράφετε τη λίστα του σουπερμάρκετ.

#3 Διακοσμήστε με φυτά εσωτερικού χώρου

View this post on Instagram

A post shared by KITCHEN INTERIOR (@_ktchn_)

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει η κορυφαία τάση στη διακόσμηση, ειδικά ανάμεσα στους millennials. Μια ματιά στο Pinterest ή στο Instagram είναι αρκετή για να σας δώσει την απαραίτητη έμπνευση και να σας πείσει να διακοσμήσετε (και) την κουζίνα σας με φυτά εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, ορισμένα είδη ενδέχεται να είναι τοξικά για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια, επομένως πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια ασφαλή επιλογή.

#4 Τραβήξτε τα βλέμματα

Προσπαθήστε να δείτε την κουζίνα σας με τα μάτια ενός επισκέπτη που έρχεται για πρώτη φορά στο σπίτι σας. Είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζετε κάτι το οποίο σάς αρέσει; Αν όχι, σε τι θα θέλατε να πέφτει πρώτα το μάτι κάποιου; Μετατρέψτε, λοιπόν, αυτό το σημείο και τον κοντινότερο τοίχο στο λεγόμενο σημείο εστίασης, κρεμώντας έναν μεγάλο πίνακα ή χρησιμοποιώντας μια αφίσα με κείμενο ή εικόνα.

#5 Τολμήστε με χρυσά διακοσµητικά

Οι χρυσές λεπτομέρειες αυτόματα θα κάνουν τον χώρο σας να δείχνει πιο ακριβός από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Στα πόμολα των συρταριών, στα φωτιστικά ή σε οποιοδήποτε διακοσμητικό, το χρυσό χρώμα έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την εμφάνιση ενός χώρου. Μάλιστα, ακόμη κι αν προτιμάτε μια μίνιμαλ και μοντέρνα αισθητική, το χρυσό χρώμα μπορεί να προσαρμοστεί προς αυτήν την κατεύθυνση.