Η κλασική φράση «δεν έχω τίποτα να φορέσω» αποκτά νέο νόημα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αρχικά μπορεί απλώς να φορέσετε λίγο μεγαλύτερα ρούχα από το κανονικά σας μέγεθος, αργά ή γρήγορα όμως θα χρειαστείτε κάποια κομμάτια ειδικά σχεδιασμένα για το πρώτο στάδιο της μητρότητας.

Τα ρούχα της εγκυμοσύνης πρέπει να είναι λειτουργικά

Δεδομένου ότι το σώμα σας αλλάζει καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται και προχωρά, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ρούχα που κολακεύουν καλύτερα την κοιλίτσα μέσα στην οποία μεγαλώνει το μωρό σας. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι να δώσετε προτεραιότητα στην λειτουργικότητα.

Δοκιμάστε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε πράγματα που είναι ήδη μέρος της γκαρνταρόμπας σας με ρούχα μητρότητας, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια σας. Για παράδειγμα, οι πιο φαρδιές μπλούζες σας θα λειτουργήσουν τέλεια με ένα καινούργιο παντελόνι.

Το σωστό μέγεθος είναι κομβικής σημασίας

Οι ειδικοί μας προτείνουν να επιλέξουμε ρούχα προσαρμοσμένα στο σωματότυπο και την κοιλίτσα μας. Με τους πιο απλούς όρους, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας είναι τόσο σφιχτά ή χαλαρά στα αντίστοιχα μέρη που επιθυμείτε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα να είναι σφιχτά, μιας και τα πιο φαρδιά ρούχα στην εγκυμοσύνη είναι μία από τις καλές επιλογές.

Προσέξτε το υλικό

Η επιλογή του σωστού υλικού είναι εξίσου σημαντική. Καθώς επιλέγετε ρούχα, ειδικά ρούχα για έξω, θα θελήσετε να πάρετε κάτι που επιτρέπει περισσότερο τέντωμα και άνοιγμα. Οι ειδικοί προτείνουν τα πλεκτά, καθώς μπορούν να ανοίξουν σε διάφορες περιοχές όπως τα χέρια, που τείνουν να μεγαλώνουν.

Τα υφάσματα που έχουν υφή είναι υπέροχα, αναφέρουν οι ειδικοί. Δίνουν μια πιο δομημένη εμφάνιση και βοηθούν στον καθορισμό των αναλογιών σας.

Βασιστείτε στα φορέματα

Τα φορέματα αποτελούν ιδανικά κομμάτια καθώς μπορείτε να τα φορέσετε για κάθε έξοδο και σε κάθε στιγμή της ημέρας. Τα μακριά φορέματα είναι επίσης δημοφιλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς τείνουν να έχουν επιπλέον ύφασμα που μπορεί να «μεγαλώσει» μαζί σας.