Οι φήμες έχουν επιβεβαιωθεί: Το «Sex and the City» επιστρέφει μέσα από δέκα επεισόδια με τον τίτλο «And Just Like That» και μαζί τους επανέρχεται πιο δυναμική από ποτέ η δημοφιλής Sarah Jessica Parker, μέσα από τον ρόλο της Carrie Bradshaw.

Ρίζες

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1965 στο Νέλσονβι του Οχάιο στις ΗΠΑ και είχε συνολικά επτά αδέρφια. Είναι κόρη της Barbara Parker, δασκάλας νηπιαγωγείου και του Stephen Parker, επιχειρηματία και δημοσιογράφου και παρακολούθησε από νωρίς μαθήματα μπαλέτου και υποκριτικής.

Στα 11 της χρόνια μετακομίζει μαζί την οικογένειά της στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει, μαζί με τα αδέρφια της, μια καριέρα στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Το 1978 απέκτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ «Annie» του Broadway, όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια. Εναν χρόνο αργότερα κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή της στο «Rich Kids».

Οι δεύτερες σκέψεις και το pop culture φαινόμενο

Στα χρόνια που ακολούθησαν έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, ήταν όμως το 1998 στη σειρά-φαινόμενο «Sex and The City» που πρωταγωνίστησε ως Carrie Bradshaw. Οταν έλαβε για πρώτη φορά το σενάριο ήταν διστακτική, καθώς όπως εξηγεί η ίδια δεν έβλεπε τον εαυτό της «ως Carrie Bradshaw ή σε καμία από τις φίλες της».

Ταυτόχρονα δεν ήταν σίγουρη «για τη δέσμευση σε μια τηλεοπτική σειρά», καθώς φοβόταν ότι θα έθετε την καριέρα της στον κινηματογράφο σε κίνδυνο.

Ωστόσο, η συνάντησή της με τον δημιουργό και παραγωγό της σειράς Darren Star, ο οποίος ήταν ανοιχτός στη συμβολή της για τον χαρακτήρα, άλλαξε τα δεδομένα.
Με την Carrie κερδίζει δύο βραβεία Emmy, τέσσερα βραβεία Χρυσής Σφαίρας για την καλύτερη ηθοποιό σε κωμική σειρά και τρία βραβεία Guild Actor Screen Actor.

Ο χαρακτήρας της ήταν ευρύτατα δημοφιλής κατά την προβολή της σειράς και αργότερα αναγνωρίστηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους γυναικείους χαρακτήρες στην αμερικανική τηλεόραση. Οι ταινίες «Sex and the City» (2008) και «Sex and the City 2» κερδίζουν κοινό και κριτικούς (2010) που πλέον ανυπομονούν για τη νέα της εμφάνιση.

Προσωπική ζωή

Η Sarah Jessica Parker είχε σχέση με τον ηθοποιό Robert Downey Jr. το 1991. Σήμερα είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Matthew Broderick και έχουν μαζί τρία παιδιά. Ο γιος τους James γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 2002 και οι δίδυμες κόρες τους γεννήθηκαν στις 22 Ιουνίου του 2009.