Η κούραση αποτελεί μια σύγχρονη επιδημία. Σύμφωνα με στατιστικές της Google, το 62% του πληθυσμού παρουσιάζει διαταραχές ύπνου. Αυτό έχει επιπτώσεις τόσο στην υγεία όσο και στην εμφάνισή μας. Για να αντιμετωπίσουμε τόσο τα αίτια όσο και τα συμπτώματα τους, χρειάζεται εκτός από την απαραίτητη καλλυντική φροντίδα, να ακολουθήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τόνωσης. Αν το τηρήσουμε έστω για δυο βδομάδες θα δούμε αισθητή διαφορά στην εμφάνιση, την ενέργεια αλλά και την ψυχολογία μας. Ας δούμε  λοιπόν το πλάνο ολιστικής περιποίησης και τόνωσης του οργανισμού μας (bonus: θα κάνει και την επιδερμίδα μας να λάμπει και να σφύζει από υγεία).

Πίνουμε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της μέρας

Η επαρκής ενυδάτωση δε σχετίζεται μόνο με υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης, διάθεσης και μνήμης, αλλά βελτιώνει σημαντικά και την ποιότητα του δέρματος, κάνοντάς το πιο λείο και ελαστικό. Παράλληλα προσφέρει υγρασία στα κύτταρα και τους ιστούς και ταυτόχρονα διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, οι οποίες κάνουν την όψη μας άτονη και γκρίζα. Φροντίζουμε να πίνουμε λοιπόν τουλάχιστον 1,5 λίτρα νερού καθημερινά.

Εξισορροπούμε τη διατροφή μας

Η υγεία του οργανισμού αλλά και της επιδερμίδας εξαρτάται σημαντικά από το υγιές πεπτικό σύστημα. Ετσι φροντίζουμε την εντερική χλωρίδα και βελτιώνουμε την πέψη μας καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, όπως γιαούρτι, κεφίρ, κομπούχα. Στην Κορέα συνηθίζουν το kimchi, μία συνταγή με λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση.

Ξεκινάμε συστηματική άθληση

Οταν αισθανόμαστε καλά, αυτό αντανακλάται και στο δέρμα μας. Η γυμναστική δεν σμιλεύει μόνο τη σιλουέτα μας αλλά βελτιώνει την αυτοπεποίθησή μας, εκτονώνει το στρες και εκτοξεύει τα επίπεδα ενέργειας και ζωτικότητας.

«Αποσυνδεόμαστε»

Απολαμβάνουμε το JOMO (Joy of Missing Out) και κάνουμε διάλειμμα από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού, από τα social media. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, το JOMO βοηθάει να έχουμε περισσότερο έλεγχο στη ζωή μας και καλύτερη διάθεση. Επιπλέον δεν επιβαρύνουμε την επιδερμίδα η οποία βάλλεται από το blue light το οποίο εκμπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές.