Για τις περισσότερες γυναίκες το μακιγιάζ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Για να απογειώσουμε λοιπόν το λουκ μας, χωρίς να αφιερώνουμε πολύ χρόνο, υιοθετούμε συγκεκριμένες τακτικές και χρησιμοποιούμε συνθέσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Αν είμαστε άνω των 40, τότε αυτά είναι τα βήματα για ένα πετυχημένο και πάνω από όλα φρέσκο, φυσικό μακιγιάζ.

Βήμα 1:

Σε καθαρή επιδερμίδα, εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που ξεφλουδίζουν ή έχουν ρυτίδες.

1η εναλλακτική πρόταση: Εφαρμόζουμε μία ΒΒ ή CC κρέμα με χρώμα και SPF, που θα χαρίσει φροντίδα και παράλληλα φυσικό ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

2η εναλλακτική πρόταση: Απλώνουμε ένα αντηλιακό προσώπου με χρώμα, που θα χαρίσει το ίδιο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα εξειδικευμένη προστασία από τον ήλιο.

Βήμα 2:

Βάζουμε μέικ απ, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα, χωρίς δυσχρωμίες. Ωστόσο, σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει μία από τις παραπάνω εναλλακτικές, παραλείπουμε αυτό το βήμα.

Βήμα 3:

Αν χρειαζόμαστε κάλυψη στην περιοχή των ματιών, απλώνουμε ένα λεπτόρρευστο κονσίλερ. Μία πιο βαριά σύνθεση ενδέχεται να συσσωρευτεί στις πτυχώσεις και τυχόν ρυτίδες στην περιοχή.

Βήμα 4:

Η βάση μας είναι έτοιμη, φυσική και ομοιόμορφη. Σειρά έχουν οι γυαλάδες που θα κάνουν την επιδερμίδα ακόμα πιο φρέσκια. Τοποθετούμε λίγη ποσότητα από ένα κρεμώδες highlighter στα ίδια σημεία, στο κόκαλο της μύτης και στο περίγραμμα του άνω χείλους.

Βήμα 5:

Με τον δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλο, απλώνουμε ένα κρεμώδες ρουζ στα μάγουλα για να τους δώσουμε ένα natural λουκ λάμψης και υγείας. Η απόχρωση πρέπει να είναι κοντά στο χρώμα που αποκτάμε όταν κοκκινίζουμε φυσικά.

Βήμα 6:

Τονίζουμε τα φρύδια μας, χρησιμοποιώντας το προϊόν που έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο, αν είναι πλούσια, τους απλώνουμε απλά ένα διάφανο τζελ.

Βήμα 7:

Με το ειδικό ψαλίδι δίνουμε καμπύλη στις βλεφαρίδες μας και βάζουμε μάσκαρα.

Βήμα 8:

Τέλος, απλώνουμε ένα γκλος σε nude απόχρωση που θα ολοκληρώσει το λαμπερό αλλά φυσικό αποτέλεσμα.

Εναλλακτική πρόταση: Βάζουμε κραγιόν σε παρόμοια απόχρωση κάνοντας  ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλό μας.