Πείνασες. Και δεν ανταποκρίθηκες αμέσως στα κελεύσματα του στομαχιού σου. Τώρα δεν πεινάς απλά. Τώρα λιμοκτονείς.

Όμως πλέον το στομάχι σου δεν είναι το.. φιλόξενο μέρος που ήταν λίγες ώρες νωρίτερα. Έχοντας μείνει άδειο για πολλές ώρες, απαιτεί πια την προσοχή σου για να μην αρχίσει να πονά. Άσε που πάντα ελλοχεύει και ο κίνδυνος να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από ό,τι χρειάζεσαι.

Για αυτό, ποτέ μην τρως τα παρακάτω Χ τρόφιμα με άδειο στομάχι

Σκέτα φρούτα

Φοβήθηκες μην παραφάς και επέλεξες την πιο light επιλογή. Όμως πέρα από το γεγονός ότι τα φρούτα δεν θα σε χορτάσουν, θα ενεργοποιήσουν και την ορμόνη της πείνας, κάνοντάς σε να πεινάς ακόμη εντονότερα. Άσε που αν προτιμάς τα ξινά, το στομάχι σου θα διαμαρτυρηθεί. Συνδύασέ τα με ξηρούς καρπούς ή λίγο γιαούρτι για να εξισορροπήσεις την κατάσταση τόσο από άποψη γεύσεις όσο και ως προς την πρωτεΐνη.

Μερικοί το προτιμούν καυτό

Όμως το άδειο στομάχι σου δεν ανήκει σε αυτούς. Για να αποφύγεις τις καούρες, πριν πέσεις με τα μούτρα στο τσίλι, πιες ένα ποτήρι γάλα ή φάε ένα γιαουρτάκι.

Μικροσκοπικά σνακ

Τα πέντε αμύγδαλα που είχες για να σου κόψουν λίγο την όρεξη στις 10 το πρωί, δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν καθόλου αν θυμήθηκες να βάλεις κάτι στο στόμα σου στις 5 το απόγευμα. Και ειδικά αν το μικροσκοπικό σου σνακ ανήκει στην κατηγορία των υδατανθράκων, τα πράγματα χειροτερεύουν περισσότερο, αφού αντί να μειώσει την όρεξή σας, θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση και έπειτα πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, εντείνοντας τόσο την πείνα, όσο και την κούρασή σας.

Σούσι

Εντάξει, πιστεύουμε ότι δεν παραγγέλνεις σούσι κάθε φορά που σε πιάνει πείνα. Αν, όμως, τύχει, φρόντισε να φας κάτι μικρό όσο το περιμένεις. Το λευκό ρύζι που περιέχει το σούσι είναι φτωχό σε φυτικές ίνες και η σόγια σος προκαλεί δίψα – έτσι, παρασυρόμαστε, νομίζουμε ότι πεινάμε περισσότερο από το πραγματικό και καταλήγουμε να τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι χρειάζεται.