Φοράς την ενυδατική σου, την κρέμα ματιών σου – μπορεί να προσθέτεις και κάποιο serum ή booster. Η επιδερμίδα του προσώπου σου λάμπει.

Με τον λαιμό σου, όμως, τι γίνεται;

Τα σημάδια της ηλικίας είναι όμορφα, αναπόφευκτα και καλό είναι να τα αγκαλιάζουμε.

Όμως αν η αντιγήρανση ανήκει στις προτεραιότητές σου, η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ θα πρέπει να ενταχθεί στο καθημερινό σου skincare.

Τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις.

Ψάξε για κάτι εξειδικευμένο

Τα συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας σου μοιάζουν περισσότερο με το πρόσωπο παρά με το υπόλοιπο σώμα σου. Για αυτό και τους αξίζει ιδιαίτερη φροντίδα και δραστικά συστατικά κατάλληλα για τη διατήρηση της φρεσκάδας τους.

Το υαλουρονικό οξύ και τα πεπτίδια αποτελούν καλές επιλογές, ενώ στην αγορά θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για να επιλέξετε τα ιδανικά για εσάς.

Προστατεύσου από τον ήλιο

Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις το αντηλιακό προσώπου σου και στον λαιμό, το ντεκολτέ και το πίσω μέρος του λαιμού σου.

Ξέχνα την απολέπιση

Τα συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας σου είναι ιδιαιτέρως λεπτά και απαιτούν πιο ήπια προϊόντα καθαρισμού.

Τεντώσου

Προσπάθησε να μην κρατάς λυγισμένο το λαιμό σου όταν χρησιμοποιείς το κινητό σου ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, αφού η λανθασμένη στάση μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

Να είσαι προσεκτική με τα αρώματα

Ο λαιμός ανήκει στα στρατηγικά σημεία όπου τοποθετούμε το άρωμά μας. Όμως η αλληλεπίδραση του οινοπνεύματος που περιέχουν με την ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση κηλίδων ή πανάδων στο δέρμα σου. Οπότε τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια, προτίμησε να ψεκάσεις το άρωμά σου σε σημεία που δεν βλέπει ο ήλιος ή να το παραλείψεις εντελώς.

Κατέβασε το βαμβάκι

Όταν ξεβάφεσαι, μην παραλείπεις την επιφάνεια του λαιμού σου. Ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείς μακιγιάζ στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει περίπτωση να μεταφέρεις τα υπολείμματα με το βαμβάκι σου.

Ακολουθήστε το στο Google News