«Από την χθεσινή απολογία της 36χρονης Εφης Κακαράντζουλα προκύπτουν πλέον σαφείς ενδείξεις ότι πιθανόν η δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα, σχεδίαζε άμεσα νέα εγκληματική επίθεση με βασικό ίσως στόχο τον 40χρονο άντρα τον οποίον υποψιαζόταν ότι διατηρούσε δήθεν ερωτική σχέση με την άτυχη Ιωάννα Παλαιοσπύρου.

»Η αναφορά της στο δικαστήριο ότι τον παρακολουθούσε στενά κι είχε βάλει GPS στο αυτοκίνητό του (σ.σ. όπως και στην Ιωάννα), αλλά και η προσπάθειά της να αποδώσει σε σχέδιο αυτοχειρίας, τις αναζητήσεις δηλητηρίων στο Ιντερνετ αμέσως μετά την επίθεση στην Καλλιθέα, δείχνουν ότι το εγκληματικό της σχέδιο της πιθανότατα αφορούσε «δίδυμο» κτύπημα.

»Πρώτα είχε στοχεύσει την άτυχη Ιωάννα και φαίνεται ότι θ ακολουθούσε πιθανόν ο Νώντας που ήταν γι αυτήν το «μήλον της έριδος» καθώς πίστευε ότι «κι εκείνος συμμετείχε στον εμπαιγμό της μαζί με την Ιωάννα.». Από την απολογία της εξάλλου δεν προέκυψε ότι είχε οποιασδήποτε προστριβή ή ζήλευε άλλο άτομο. Κι ίσως αυτή η δεύτερη εγκληματική επίθεση θα γινόταν σχετικά σύντομα, αν η 36χρονη δεν συλλαμβανόταν».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ που ασχολείται με την πρωτοφανή επίθεση με το βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην είσοδο ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.

H δράστις στην χθεσινή απολογία της παρ’ ότι ζήτησε «συγγνώμη» από την Ιωάννα Παλαιοσπύρου, επέμεινε για την «ορθότητα» της επίθεσης σε βάρος της.

Το στέλεχος της ΕΛΑΣ εστίασε το ενδιαφέρον της στις αναφορές της για συνεχή εναλλάξ παρακολούθηση της 35χρονης Ιωάννας αλλά και του 40χρονου, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε η Εφη Καρκατζουλα περιστασιακές σχέσεις.

Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο

Κρίσιμο ζήτημα θεωρούνται οι αναζητήσεις της 36χρονης στο διαδίκτυο ακόμη και λίγες ώρες μετά την επίθεση της 20 ης Μαΐου στην Καλλιθέα όπου φαίνεται να αναζητούσε εκτός των άλλων «δηλητήριο που πιάνει με ζάχαρη», «κρασί και δηλητήριο», «πώς μπορείς να προκαλέσεις έμφραγμα», «δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται στο αίμα», «όπλα – αγορές χωρίς άδεια».

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της ΕΛ. ΑΣ «αυτές οι αναζητήσεις δείχνουν προφανώς ότι δεν αφορούν σχέδιο αυτοκτονίας γιατί προφανώς τον υποτιθέμενο αυτόχειρα θα τον ένοιαζε να βάλει τέλος στην ζωή του και κανένα ενδιαφέρον δεν θα είχε αν … μετά θάνατο ανιχνευόταν δηλητήριο στο σώμα του. Ούτε αν το όπλο που θα χρησιμοποιούσε, σε μια αυτοχειρία, ήταν λαθραίο ώστε να μην προσδιορισθεί η χρήση του, η προέλευση του.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι αυτές οι αναζητήσεις σχετιζόταν με άλλη εγκληματική ενέργεια που ίσως να μην αφορούσε νέα επίθεση κατά της Ιωάννας που νοσηλευόταν και προφανώς δεν θα μπορούσε να της δώσει – φερ’ ειπείν – κρασί με δηλητήριο όπως έψαχνε στο διαδίκτυο. Το είδος των αναζητήσεών της δείχνει ότι είχε δεύτερο στόχο, με άλλο δολοφονικό σχέδιο.

Κι επιπλέον δείχνει ότι με αυτόν τον «στόχο» είχε προσωπική επαφή και συναντήσεις εκ του σύνεγγυς ώστε να του βάλει δηλητήριο στο κρασί ή σε γλυκό , σε ένα κοινό γεύμα ή δείπνο. Με κύριο ενδιαφέρον ο θάνατός του να αποδοθεί σε παθολογικά αίτια και να μην συνδυασθεί ασφαλώς με την επίθεση στην Ιωάννα».