Τα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ συνεχίζουν το ταξίδι στη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων και παρουσιάζουν

Πλάτωνας

Ολο το αξεπέραστο φιλοσοφικό του έργο.

Τα αυθεντικά κείμενα με τη μετάφρασή τους, επεξηγηματικά σχόλια και διαφωτιστικές αναλύσεις.

Αυτή την εβδομάδα

Η «Απολογία Σωκράτους» μαζί με τον διάλογο «Κρίτων» σε έναν τόμο.

Η προσωπικότητα και οι φιλοσοφικές απόψεις του Σωκράτη μέσα από τους λόγους που εκφώνησε στο δικαστήριο για να αναιρέσει τις κατηγορίες εις βάρος τους.

Δύο από τα πολυδιαβασμένα και πολυδιδαγμένα κείμενα στην ιστορία της φιλοσοφίας.

Την προσωπικότητα και τις φιλοσοφικές απόψεις του δασκάλου του ο Πλάτωνας θα μνημειώσει στους σωκρατικούς διαλόγους του, με πρωταγωνιστή τον φιλόσοφο της αγοράς και των δρόμων. Τη ζωή του και τον άδικο αλλά ηθικά ηρωικό θάνατό του παρουσιάζει στην «Απολογία» του. Σε αυτήν, ο Σωκράτης επιχειρεί να αναιρέσει τις κατηγορίες του Ανυτου, του Μέλητα και του Λύκωνα ότι είναι ασεβής προς τους θεούς και εισάγει «καινά δαιμόνια» στην πόλη και ότι με τη διδασκαλία του διαφθείρει τους νέους.

Γραμμένη το 397 ή το 396 π.Χ., η «Απολογία Σωκράτους» του Πλάτωνα παρουσιάζει, σε πρώτο πρόσωπο, τον Σωκράτη να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Μαζί με την «Απολογία» του Ξενοφώντα αποτελούν την απαρχή μιας ολόκληρης φιλολογικής παράδοσης για τη δίκη του Σωκράτη, θέμα επίσης των διαλόγων «Ευθύφρων», «Φαίδων» και «Κρίτων». Ο Κρίτωνας στον ομώνυμο διάλογο επισκέπτεται τον Σωκράτη στη φυλακή και προσπαθεί να τον πείσει να δραπετεύσει. Αναφέρεται στους φίλους του που θα τον χάσουν, στα παιδιά του που θα μείνουν ορφανά, στην αδικία που του έγινε.

Σε έναν διάλογο περί δικαιοσύνης, ο Σωκράτης εξηγεί στον φίλο του ότι η απόδρασή του θα ήταν αντίθετη στο δίκαιο, γιατί δεν ήταν οι νόμοι που τον αδίκησαν αλλά οι άνθρωποι. Αυτή η φιλολογική παράδοση, οι απόψεις και η στάση του Σωκράτη σε ζητήματα δικαίου και ηθικής, θα ασκήσει μεγάλη επίδραση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Οπως σχολιάζει ο κλασικός φιλόλογος Αλμπιν Λέσκι, «από τη μορφή του Σωκράτη μπροστά στο δικαστήριο και στις ώρες του θανάτου του ξεκίνησε η τεράστια επίδραση επάνω στην πνευματική παράδοση της Δύσης».

Μαζί

Βέφα Αλεξιάδου

«Οι καλύτερες συνταγές με κιμά»

H πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα σας προτείνει πεντανόστιμες συνταγές και σας αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας της.

Μπουρεκάκια, κρεατόπιτα, σουτζουκάκια σμυρνέικα, μουσακάς, ρολό κιμά με αυγά, κεφτεδάκια με ριγκατόνι, λαχανοντολμάδες, πύργοι εντσιλάδας με κιμά, σις κιοφτέ, chili con carne,  λαχταριστά burgers.

Ενας θησαυρός συνταγών, από τη Βέφα!

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Η Νατάσα Θεοδωρίδου μας προσκαλεί στο ωραιότερο πάρτι γενεθλίων της στο ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA».

«“Υπάρχω για εσάς” και είστε όλοι καλεσμένοι μου στο ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA».

 «Η πιο σπουδαία ευχή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι».

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παύλος και Μαρί Σαντάλ

Στην Αθήνα για τον γάμο του Φίλιππου.

 

Αντώνης Δημητριάδης – Κόνυ Μεταξά

Στα παρασκήνια του «ΜΕGA STAR».

 

Nίκος Κοκλώνης – Κατερίνα Καινούργιου

Μία φιλία ζωής.

 

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΚ!

Ειρήνη Παπαδοπούλου και Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Δεν κρύβουν το πάθος τους!

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων:«ΠΛΑΤΩΝ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ»: €1,10 και «ΒΕΦΑ-Συνταγές με κιμά»€0,80)
Ακολουθήστε το στο Google News