Την ανάγκη – ειδικά οι ηλικιωμένοι- να κάνουν άμεσα την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, επισημαίνει ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας BioNTech, Ουγούρ Σαχίν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», εξηγεί για ποιους λόγους είναι σημαντική η τρίτη δόση του εμβολίου  και πόσο προστατεύει από τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Περίπου από τον έβδομο μήνα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid, μπορούμε να νοσήσουμε από κορωνοϊό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου έρχεται να καλύψει το κενό και μάλιστα είναι αποτελεσματική κατά της μετάλλαξης «Δέλτα».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της BioNTech, έρχονται την ώρα που η Pfizer, με την οποίο συνεργάζεται για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμο το χάπι κατά της covid.

Σχολιάζοντας τα πορίσματα των κλινικών δοκιμών, ο επικεφαλής της BioNTech υποστήριξε πως, όταν κάποιος μολυνθεί από κορωνοϊό και είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν θα νοσήσει σοβαρά.

«Επιπλέον», τόνισε ο Σαχίν, «διαθέτουμε δεδομένα μελέτης που δείχνουν ότι μία αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού (μετά την πάροδο των έξι μηνών από την δεύτερη δόση). Κι αυτό ισχύει και για την μετάλλαξη του ιού «Δέλτα».

Για το λόγο αυτό, όπως λέει, θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να κάνουν επειγόντως την αναμνηστική δόση, έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ακολουθήστε το στο Google News