Λίγο πριν ξεκινήσει η εορταστική περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτούμε τον δερματολόγο για να κάνουμε μία σπέσιαλ θεραπεία που θα ανανεώσει την όψη μας. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν μη επεμβατικές μέθοδοι που εξαφανίζουν τις λεπτές γραμμές, τις ουλές, τις κηλίδες και τα σημάδια ακμής και ταυτόχρονα μειώνουν τις ρυτίδες, συσφίγγουν το περίγραμμα και χαρίζουν σχετικά άμεσα πιο νεανική και λαμπερή όψη. Ας δούμε τρεις από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες που προσφέρουν τέλειο δέρμα.

* Πίλινγκ

Μία από τις καλύτερες μεθόδους που χαρίζουν απαράμιλλη λάμψη στο πρόσωπο απομακρύνει τις επιφανειακές στοιβάδες της επιδερμίδας με τη χρήση φυσικών ουσιών όπως οξέα φρούτων ή χημικών. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά τις κηλίδες και τις πανάδες, ενώ με τη συστηματική εφαρμογή του μειώνει το βάθος των ρυτίδων και των ουλών ακμής. Επιπλέον βελτιώνει και λειαίνει την υφή του δέρματος και ταυτόχρονα διεγείρει την ανάπλασή του. Ο αριθμός των συνεδριών ορίζεται από τον γιατρό ανάλογα με την περίπτωση.

* Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για ενδοδερμικές εγχύσεις συγκεκριμένων ουσιών, όπως  υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα κ.ά. Αντιμετωπίζει τη γήρανση και τη φωτογήρανση, αναζωογονεί το πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια, συσφίγγει το χαλαρωμένο δέρμα. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο αριθμός των συνεδριών ορίζεται από τον γιατρό ανάλογα με την περίπτωση.

*Λέιζερ

Υπάρχουν διάφορα είδη λέιζερ που «ξυπνούν» την αναγεννητική ικανότητα του δέρματος, προσφέροντας πιο λείο, σφιχτό, ομοιόμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα. Ενα από τα πιο γνωστά είναι το Fractional Laser. Εκτός από το πρόσωπο μπορεί να εφαρμοστεί και στον λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια και σε ουλές σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Τα αποτελέσματά του είναι εξαιρετικά αφού διεγείρει τους ινοβλάστες αυξάνοντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον:

-καταπολεμά τη φωτογήρανση

-εξαλείφει δυσχρωμίες και κηλίδες

– εξαφανίζει τις λεπτές γραμμές και μειώνει τις ρυτίδες

-προσφέρει σημαντική σύσφιξη

– λειαίνει τις ουλές και τα σημάδια ακμής και τις ραγάδες

-μειώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων