Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύστηκε για μία ακόμη φορά το lockdown, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του».

Η ίδια χαρακτήρισε άδικο το μέτρο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν και τα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τις 8.600.

«Το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό, τότε ήταν απόλυτα επιβεβλημένο, δεν ξέραμε τίποτα. Τώρα ο κόσμος δεν αντέχει ένα νέο lockdown θα ήταν άδικο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Απαντώντας, δε, σε ερωτήσεις μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Λαμίας, διευκρίνισε ότι «τώρα πλέον, δύο χρόνια μετά ξέρουμε πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

«Αφού πλέον ξέρουμε όλα αυτά (μάσκες, αντισηψία, αποστάσεις, περιορισμός επαφών, εμβολιασμός) δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Πλέον δεν το αντέχει κανείς. Θα θεωρηθεί από όλους ένα άδικο μέτρο, άρα οφείλουμε να προσέξουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας» επεσήμανε.

Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια, αφού υπενθύμισε ότι «πέρυσι στη Θεσσαλονίκη έγινε lockdown και για 5 εβδομάδες τα κρούσματα ανέβαιναν. Άρα δεν είναι θέμα lockdown», πρόσθεσε:

«Το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό, δεν ξέραμε καθόλου ούτε τι είναι η πανδημία ούτε πώς να το αποφύγουμε ούτε τίποτα» διευκρινίζοντας ότι τότε το lockdown «ήταν απόλυτα επιβεβλημένο».

Καταλήγοντας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να κλείσουν ούτε τα σχολεία.

«Δεν θα κλείσουν τα σχολεία. Δεν έχουμε πολλά κρούσματα στα σχολεία. Έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα γιατί είχαν πολλά κρούσματα. Η διαμόλυνση είναι στην κοινότητα αλλά δεν είναι μέσα στα σχολεία. Τα παιδιά είναι πολύ προσεκτικά» σημείωσε.