Πολλοί είναι οι άνθρωποι που εμφανίζουν αλλεργίες ανεξαρτήτως εποχής και τα αλλεργιογόνα συνήθως περιλαμβάνουν την γύρη, ορισμένα τρόφιμα ή και τα κατοικίδια ζώα. Η σοβαρότητά της ποικίλει πολύ, με συμπτώματα που μπορούν να κυμανθούν από την καταρροή και τα ξηρά μάτια έως και την πλήρη αλλεργική αντίδραση. Ενώ τα άτομα με σοβαρές αλλεργίες θα πρέπει να επισκεφτούν έναν επαγγελματία υγείας, τα πιο ήπια συμπτώματα μπορούν μερικές φορές να αντιμετωπιστούν με φυσικές θεραπείες στο σπίτι.

Φυσικές θεραπείες που καταπολεμούν τις αλλεργίες

Οι φυσικές θεραπείες μπορούν να φανούν χρήσιμες και εξαιρετικά βοηθητικές όταν τα συμπτώματά σας είναι ήπια. Μερικές από αυτές, περιλαμβάνουν:

Μείνετε ενυδατωμένοι

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους αντιμετώπισης των αλλεργιών είναι να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Εκτός από το να πίνετε άφθονο νερό καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, μερικές ακόμα μέθοδοι περιλαμβάνουν:

  • Εφαρμόστε ένα ζεστό, υγρό πανί στο πρόσωπό σας αρκετές φορές την ημέρα για να ανακουφίσετε την πίεση των κόλπων και τον κνησμό στα μάτια.
  • Εισπνεύστε ατμό για να καθαρίσετε τη μύτη σας, είτε με βραστό νερό είτε κάνοντας ένα ζεστό ντους για λίγα λεπτά.
  • Αποφύγετε πράγματα που μπορεί να εντείνουν την ξηρότητα ή την αφυδάτωση, όπως καφεΐνη, το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Καθαρίστε τους χώρους σας

Πολλές αλλεργίες οφείλονται σε αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα ή τρίχωμα, που μπορεί να συγκεντρωθούν σε επιφάνειες και να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Εάν αντιμετωπίζετε ήπιες αλλεργίες σε κατοικίδια ή γύρη, ίσως είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε το σπίτι σας και μην ξεχάσετε έπειτα να κάνετε ντους.

Αυτό θα αφαιρέσει όλη τη συσσώρευση αλλεργιογόνων στο σώμα σας και μέσα στο σπίτι σας, κάτι που θα μειώσει τα συμπτώματά σας. Καθώς καθαρίζετε το σπίτι, αποφύγετε τη χλωρίνη και άλλα αρωματικά καθαριστικά, καθώς μπορεί να ερεθίσουν τη μύτη και τους πνεύμονές σας.

Εάν δεν έχετε χρόνο για ντους, μερικές φορές μπορεί να σας βοηθήσει να πλύνετε γρήγορα το πρόσωπο και τα χέρια σας. Είναι επίσης σημαντικό να πλένετε τα κλινοσκεπάσματα και τις μαξιλαροθήκες σας αλλά και αν τις αλλάζετε συχνά.