Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά της περιποίησης των τελευταίων ετών, που αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο χάρη στις influencers των social media. Ο ενεργός άνθρακας παράγεται από το φυτικό βασίλειο και εμπλουτίζεται με οξυγόνο. Ως καλλυντικό πρωταγωνιστεί κυρίως σε μάσκες προσώπου, σε σαμπουάν αλλά και σε οδοντόκρεμες.

Οι μάσκες προσώπου με ενεργό άνθρακα είναι κατάλληλες για κάθε τύπο επιδερμίδας και ιδιαίτερα για τον μεικτό ή λιπαρό. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον δικό μας τύπο, καλό θα ήταν να τον προσθέσουμε στη συστηματική μας φροντίδα, μία φορά την εβδομάδα για οξυγόνωση και εξυγίανση της επιδερμίδας ή του τριχωτού.

Τι κάνει

Θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με έναν σούπερ μαγνήτη που έλκει τους ρύπους και το σμήγμα, συμβάλλοντας στον τέλειο καθαρισμό των πόρων σε βάθος, και μειώνοντας τα μαύρα στίγματα. Παράλληλα κάνει ήπια απολέπιση και αποτοξινώνει. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα που σφύζει από υγεία, με φωτεινή, λεία και απαλή υφή καθώς και με λιγότερο ορατούς πόρους. Στις συσκευασίες των καλλυντικών το συναντάμε ως Charcoal, Activated Charcoal ή Charcoal Powder.

Πώς εισάγουμε τον ενεργό άνθρακα στη skincare ρουτίνα μας

*Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, κάνουμε απολέπιση ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Ετσι η επιδερμίδα θα απορροφήσει σε βάθος τη σύνθεση της μάσκας.

* Εφαρμόζουμε αρκετή ποσότητα της μάσκας είτε με τα δάχτυλα είτε με ένα πινέλο. Αποφεύγουμε την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Την αφήνουμε να δράσει για όση ώρα γράφουν οι οδηγίες χρήσης.

*Στη συνέχεια την αφαιρούμε με χλιαρό νερό ή με νωπό πανάκι προσώπου. Αν έχουμε μεικτή / λιπαρή επιδερμίδα ακολουθούμε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Προσοχή: Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα δραστικό συστατικό. Γι’ αυτό δεν τον αφήνουμε περισσότερη ώρα στην επιδερμίδα από όσο λένε οι οδηγίες του εκάστοτε καλλυντικού μας.