Μπορεί η περιποίηση των μαλλιών μας να είναι στο επίκεντρο της beauty ρουτίνας μας τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος, η θάλασσα και το χλώριο της πισίνας τείνουν να αφυδατώνουν την τρίχα μας, τι γίνεται όμως τον χειμώνα; Όλοι ξέρουμε ότι το κρύο τείνει να κάνει το δέρμα μας πιο ξηρό, πώς επηρεάζει όμως τα μαλλιά μας;

Πώς αλλάζουν τα μαλλιά μας τον χειμώνα;

-Πιο έντονη ξηρότητα

Το κρύο και ο ψυχρός αέρας σε συνδυασμό με το ξηρό κλίμα που επικρατεί στους εσωτερικούς χώρους λόγω του κλιματισμού, τείνουν να απομακρύνουν την υγρασία από την τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά μας αφυδατωμένα και ξηρά.

Η λύση:

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα απλώνουμε στα μαλλιά μας μια πλούσια ενυδατική μάσκα και τυλίγουμε το κεφάλι μας με μια ζεστή πετσέτα ώστε το προϊόν να εισχωρήσει βαθύτερα. Περιμένουμε για μισή ώρα και στη συνέχεια λουζόμαστε όπως συνήθως.

-Πιο επιρρεπή στην ψαλίδα

Καθώς ο αέρας γίνεται πιο ξηρός, τα μαλλιά μας γίνονται πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Δεδομένου ότι αυτήν την περίοδο τα κομμωτήρια είναι κλειστά και δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε την ψαλίδα, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ώστε να περιορίσουμε τη φθορά.

Η λύση:

Αποφεύγουμε τη χρήση καυτών εργαλείων styling και χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα για την αναδόμηση της τρίχας. Προφανώς, η ψαλίδα δεν μπορεί να… θεραπευτεί, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να αποτρέψουμε την εξάπλωσή της.

-Πέφτουν

Η τριχόπτωση δεν προκύπτει μόνο το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Το κρύο του χειμώνα μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας πιο ξηρά, με αποτέλεσμα να ευαισθητοποιούνται και να πέφτουν. Σε κάθε περίπτωση, αν η τριχόπτωση είναι απότομη και έντονη, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.

Η λύση:

Η διατροφή μας επηρεάζει τα πάντα, από το βάρος και τη συγκέντρωσή μας μέχρι την υγεία των μαλλιών μας. Γι’ αυτό λοιπόν βάζουμε στο πιάτο μας τροφές που φαίνεται να αποτρέπουν την τριχόπτωση, όπως το κρέας, τα αυγά, το ψάρι, το σπανάκι, οι φακές και τα καρύδια.