Κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θέτουμε νέους στόχους και υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι θα αλλάξουμε προς το καλύτερο. Ότι θα δώσουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας. Ότι θα βρούμε έναν πιο ουσιαστικό τρόπο να ζούμε. Ότι θα σταματήσουμε να αγχωνόμαστε με το παραμικρό. Βέβαια, μετά από λίγο τείνουμε να ξεχνάμε τους στόχους μας και να επιστρέφουμε στα προηγούμενα μοτίβα μας. Φέτος όμως μπορεί να είναι διαφορετικά. Τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας εμπνεύσουν ώστε να ζήσετε τη ζωή που θέλετε.

Βρείτε τι σας «γεμίζει»

Τα όνειρά σας υπάρχουν για να προσπαθήσετε να τα πραγματοποιήσετε και όχι για να τα στριμώξετε κάτω από ένα χαλί, βάζοντας σε προτεραιότητα όλα εκείνα που σας υπέδειξαν ή που ονειρεύτηκαν άλλοι για εσάς. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά μερικές φορές αρκεί να σταματήσετε λίγο να τρέχετε και να ακούσετε την καρδιά σας, όσο ρομαντικό και επισφαλές κι αν ακούγεται. Η διαίσθησή σας συνήθως βγαίνει σωστή.

Αφιερώστε χρόνο στους δικούς σας ανθρώπους

Σίγουρα το να προσπαθείτε για το καλύτερο στη δουλειά σας σάς κάνει να νιώθετε ασφάλεια και περηφάνια, ωστόσο οι προσωπικές σχέσεις, οι φίλοι σας και η οικογένειά σας χρειάζονται και αυτά τον χρόνο σας και δεν συντηρούνται χωρίς προσπάθεια. Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας και η πανδημία να σας απομάκρυναν από τους φίλους σας, αλλά αξίζει να τους αναζητήσετε αν σας λείπουν.

Μη σας νοιάζει και τόσο η γνώμη των άλλων

Πιθανότατα έχετε συνηθίσει να σκέφτεστε συνέχεια τι θα πει ο κόσμος. Στην πραγματικότητα όμως μπορεί να εκπλαγείτε αν συνειδητοποιήσετε ότι οι άλλοι δεν ασχολούνται και τόσο μαζί σας. Σε τελική ανάλυση, ό,τι κι αν κάνουν, λένε ή πιστεύουν οι άλλοι, εκείνοι ζουν τη δική τους ζωή και εσείς τη δική σας. Εσείς οφείλετε να είστε τίμιοι και αληθινοί απέναντι στον εαυτό σας και στα «θέλω» σας. Μόνο έτσι θα είστε ευτυχισμένοι.

Περιορίστε τις αρνητικές σκέψεις

Πολλοί άνθρωποι περνούν μεγάλο μέρος από τον χρόνο τους ανησυχώντας, ο καθένας για διάφορα και διαφορετικά πράγματα. Ωστόσο, με το να ανησυχείτε το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε κακό στον εαυτό σας τελικά. Αν δεν μπορείτε να περιορίσετε μόνοι σας τις αρνητικές σκέψεις, ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού.