Αν κάνετε δίαιτα (ή απλώς προσέχετε το βάρος σας), η έξοδος για φαγητό μπορεί να αποτελεί «πρόκληση» για εσάς, ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αποφεύγετε τις διάφορες κοινωνικές περιστάσεις ή να μένετε νηστικοί. Υπάρχουν τρόποι να ευχαριστηθείτε την έξοδο για φαγητό, χωρίς να βγείτε εκτός διατροφικού προγράμματος.

Προτού βγείτε…

Φροντίστε το μεσημεριανό σας γεύμα να είναι ελαφρύ (π.χ. σαλάτα με τόνο ή λίγο τυρί και 1 φέτα ψωμί) και λίγο πριν την έξοδο φάτε ένα γιαούρτι ή ένα φρούτο που θα περιορίσει κάπως την όρεξή σας. Επίσης, μη μείνετε νηστικοί για πολλές ώρες, παραλείποντας γεύματα ή σνακ, καθώς το έντονο αίσθημα πείνας θα κάνει λιγότερο εύκολο το να αντισταθείτε στους διάφορους «πειρασμούς» κατά την έξοδό σας.

Τι να παραγγείλετε

Φροντίστε το μισό πιάτο σας να περιλαμβάνει λαχανικά, το ¼ μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (π.χ. ψάρι, κοτόπουλο, άπαχο χοιρινό ή μοσχάρι) και το υπόλοιπο ¼ μια καλή πηγή υδατανθράκων (όπως μαύρο ψωμί, ψητή πατάτα, καστανό ρύζι ή ζυμαρικά ολικής άλεσης). Εάν θέλετε να παραγγείλετε διαφορετικό κυρίως πιάτο, να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να καταναλώσετε όλη την ποσότητα, καθώς οι μερίδες που σερβίρουν τα εστιατόρια είναι συχνά υπερβολικές. Ακόμη, παραλείψτε το ψωμί αν το γεύμα σας περιλαμβάνει κάποια άλλη πηγή αμύλου και αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Την επόμενη ημέρα…

Αποφύγετε να ζυγιστείτε το επόμενο πρωί, καθώς το βάρος σας θα έχει επηρεαστεί περιστασιακά. Μείνετε μακριά από τις αλμυρές τροφές και πιείτε άφθονο νερό και αφεψήματα χωρίς ζάχαρη. Για μεσημεριανό προτιμήστε μια ελαφριά σαλάτα με τυρί ή ψητό κοτόπουλο και παραλείψτε την κατανάλωση αλκοόλ.