Η πτώση της θερμοκρασίας ταλαιπωρεί την ξηρή ή την ευαίσθητη επιδερμίδα. Για να την περιποιηθούμε σωστά αυτόν τον χειμώνα και να την κρατήσουμε ενυδατωμένη, ελαστική και υγιή, ξεκινάμε με το βασικότερο βήμα: τον καθαρισμό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει. Ωστόσο, ο πιο επαγγελματικός και αποτελεσματικός τρόπος είναι η παρακάτω διαδικασία που απομακρύνει απαλά τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και τα ίχνη μακιγιάζ. Ταυτόχρονα σέβεται τα φυσικά έλαιά της  επιδερμίδας που είναι απαραίτητα για τη φυσική λάμψη και την άνεσή της.

Για τη διαδικασία θα χρειαστούμε:

*Ένα σπρέι ιαματικού νερού

*Ένα γαλάκτωμα ή balm καθαρισμού

*Μία πετσέτα

* Χαρτομάντιλα

* Δίσκους ντεμακιγιάζ

* Τονωτική λοσιόν ή ενυδατικό essence

Τι κάνουμε

#Με μία στέκα ή ένα λαστιχάκι απομακρύνουμε τα μαλλιά από το πρόσωπο.

#Ψεκάζουμε με ένα σπρέι ιαματικού νερού το πρόσωπο και τον λαιμό για να μαλακώσουμε την επιδερμίδα προκειμένου να υποδεχτεί την καθαριστική μας σύνθεση.

# Βάζουμε στις παλάμες μας ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή ένα καθαριστικό balm. Τις τρίβουμε μεταξύ τους και στη συνέχεια τις εφαρμόζουμε με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό.

Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε ένα απαλό έλαιο καθαρισμού.

#Ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά με μία απαλή πετσέτα.

# Στη συνέχεια ψεκάζουμε ξανά με το σπρέι ιαματικού νερού για να τονώσουμε το δέρμα και να απομακρύνουμε όλα τα βλαβερά στοιχεία που περιέχει το τρεχούμενο νερό, όπως το χλώριο.

#Σκουπίζουμε ταμποναριστά το πρόσωπο και τον λαιμό αυτή τη φορά με ένα χαρτομάντιλο.

# Στη συνέχεια χωρίζουμε έναν δίσκο από βαμβάκι στα δύο και τον  εμποτίζουμε με μία τονωτική λοσιόν. Για έξτρα ενυδάτωση επιλέγουμε ένα essence με θρεπτικά στοιχεία που έχει υδαρή υφή. Ετσι προετοιμάζουμε την επιδερμίδα να απορροφήσει καλύτερα τα υπόλοιπα συστατικά της περιποίησής μας. Απλώνουμε με κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και προς τα πάνω. Δεν ξεχνάμε τον λαιμό.

Ο καθαρισμός μας τελείωσε και μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα της περιποίησής μας.