Η περίοδος με τα χοντρά πουλόβερ και τις festive κάλτσες είναι επισήμως εδώ και από το μενού των ημερών δεν θα μπορούσε να λείπει η σούπα, σε κάθε της απολαυστική εκδοχή. Λίγα φαγητά είναι τόσο ανακουφιστικά στις κρύες μέρες του χειμώνα, με τις περισσότερες συνταγές να είναι για πολλές μερίδες, ώστε να μπορείτε να την απολαύσετε τώρα και αργότερα.

Κι αν θέλετε να «σπάτε» την ρουτίνα, προετοιμάζοντας διαφορετικές σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι καλή ιδέα να υιοθετήσετε τις συγκεκριμένες συμβουλές για να είναι εξίσου απολαυστική και ας είναι.. ξαναζεσταμένη.

1. Παγώστε τη σούπα σε μερίδες

Αυτό σας βοηθά να ξαναζεστάνετε τη σούπα πιο αποτελεσματικά, καθώς θα χρειαστεί να ζεστάνετε μόνο ό,τι σκοπεύετε να φάτε τη φορά. «Φροντίστε να την αποθηκεύετε σε δοχεία μίας μερίδας, κατάλληλα για κατάψυξη ή σε σακούλες κατάψυξης, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο», μας λένε οι ειδικοί.

2. Μην γεμίζετε υπερβολικά το δοχείο

Δεδομένου ότι τα υγρά διαστέλλονται όταν καταψύχονται, θα πρέπει να αποφύγετε να γεμίσετε οποιοδήποτε δοχείο μέχρι το χείλος του. Αντ ‘αυτού, αφήστε μερικά εκατοστά, ώστε η σούπα σας να αυξηθεί με ασφάλεια σε μέγεθος χωρίς να εκραγεί και να δημιουργήσει χάος στην κατάψυξή σας.

3. Κλείστε με πλαστική μεμβράνη

Το κλειδί για την αποτελεσματική κατάψυξη της σούπας είναι να κρατάτε έξω όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κλείσετε το πάνω μέρος του δοχείου με πλαστική μεμβράνη πριν βάλετε το καπάκι.

4. Ισιώστε τις σακούλες πριν τις καταψύξετε

Εάν επιλέξετε να καταψύξετε την σούπα σας σε σακούλα, δοκιμάστε να το κάνετε τοποθετώντας την κατά πλάτος. Μόλις σκληρύνουν, μπορούν να στοιβάζονται για να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αποθηκευτικό σας χώρο. Βεβαιωθείτε ότι είναι ήδη κρύα πριν την βάλετε στην κατάψυξη, για να αποφύγετε το «κάψιμο» εξαιτίας του κρύου.

5. Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να καταψυχθεί

Δεν δημιουργούνται όλες οι σούπες το ίδιο και ως εκ τούτου δεν σημαίνει ότι όλες μπορούν να καταψυχθούν. Για παράδειγμα, δεν θέλετε να καταψύξετε σούπες που έχουν βάση τα γαλακτοκομικά, καθώς τα λίπη θα διαχωριστούν στην κατάψυξη με αποτέλεσμα να σπάσει η σούπα όταν ξαναζεσταθεί.

Οι σούπες με πολλά λαχανικά θα έχουν σαν αποτέλεσμα μια πολύ λεία υφή όταν αποψυχθούν, όπως και οι σούπες γεμάτες με ζυμαρικά ή δημητριακά. Από την άλλη πλευρά, οι σούπες που είναι γεμάτες φασόλια ή κρέας με βάση το ζωμό ή τον πουρέ είναι εξαιρετικές για την κατάψυξη.