Πολλές φορές πριν από μια βραδινή έξοδο ή πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός, θέλουμε να αποκτήσουμε άμεσα μία αψεγάδιαστη, σφριγηλή και ξεκούραστη επιδερμίδα.

Ενας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι συγκεκριμένα καλλυντικά προϊόντα, ανάμεσά τους η μάσκα σύσφιξης και ο ορός ανόρθωσης που προσφέρουν ένα εφήμερο αλλά άμεσο αποτέλεσμα λίφτινγκ.

Πρόκειται για εξειδικευμένες συνθέσεις που συνήθως αναγράφουν στη συσκευασία τους τις λέξεις “firming” ή “lift” ή “instant lifting”. Οσον αφορά στα συστατικά τους, πρωταγωνιστές είναι οι συσφικτικοί παράγοντες, βιομιμητικά πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες. Στόχος τους είναι η ενίσχυση του συνδετικού ιστού της επιδερμίδας λειτουργώντας ως ένα πρόσκαιρο «δίχτυ ανόρθωσης» και παράλληλα χαρίζουν ελαστικότητα και λάμψη. Επιπλέον η μακροχρόνια χρήση τους συμβάλλει και στη διατήρηση της νεανικής όψης και στη μείωση των ρυτίδων.

Η τεχνική εφαρμογής

Τα σωστά προϊόντα σε συνδυασμό με την κατάλληλη τεχνική εφαρμογής θα μας δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε πριν από μία εξοδό μας.

Τι κάνουμε

# Μετά τον καθαρισμό, ταμπονάρουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας και απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα μίας μάσκας lifting. Περιμένουμε να δράσει την απαιτούμενη ώρα που γράφουν οι οδηγίες της. Συνήθως χρειάζονται 10 λεπτά, ώσπου να ξεκινήσει η δράση των συστατικών της. Η κίνηση αυτή θα προετοιμάσει το δέρμα για το επόμενο βήμα.

# Στη συνέχεια, αφού απομακρύνουμε τη μάσκα και πριν εφαρμόσουμε την ενυδατική μας κρέμα, χρησιμοποιούμε έναν ορό σύσφιξης σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, με απαλές ευθείες κινήσεις των δακτύλων από το κέντρο προς τα έξω.

Τι να προσέξουμε: Αποφεύγουμε την τριβή και το μασάζ.

Επίσης

Για 15 λεπτά αποφεύγουμε τις έντονες κινήσεις και εκφράσεις, όπως η μάσηση ή το γέλιο. Στη συνέχεια προχωράμε στην εφαρμογή του μακιγιάζ μας.