Μπορεί να πιστεύατε ότι η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι είναι πιο δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Και τον χειμώνα η εγκυμοσύνη έχει τις προκλήσεις της. Ας δούμε λοιπόν πέντε πράγματα στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή.

#1 Ήπια άσκηση και τον χειμώνα

Το κρύο σε συνδυασμό με την πανδημία δεν δημιουργούν αυτό που θα λέγαμε ιδανικές συνθήκες για γυμναστική. Κάπως έτσι είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας στον καναπέ και να μην έχετε την παραμικρή διάθεση για σωματική άσκηση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρείτε μια ήπια μορφή γυμναστικής, πάντα με την καθοδήγηση του γυναικολόγου σας. Το περπάτημα, για παράδειγμα, θεωρείται η καλύτερη άσκηση για εγκύους και μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητά σας. Προτιμήστε να βγαίνετε για περπάτημα τις πρωινές ώρες, ώστε να επωφελείστε και από την ευεργετική δράση του ήλιου.

#2 Προστασία ενάντια σε ιούς και μικρόβια

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας, επομένως είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών και παίρνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας.

#3 Επαρκής ενυδάτωση

Αν και τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να έχετε έντονη επιθυμία για νερό, τον χειμώνα -και ειδικά τις κρύες ημέρες- ίσως παραμελείτε την ενυδάτωσή σας. Ωστόσο, η επαρκής κατανάλωση νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι θα χρειαστείτε περισσότερο νερό από όσο πριν την εγκυμοσύνη σας προκειμένου να εξασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας. Αν και η κατανάλωση νερού ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του σώματός σας, το πόσο δραστήρια είστε και ούτω καθεξής, ο γενικός κανόνας είναι ότι στην εγκυμοσύνη χρειάζεστε καθημερινά περίπου 9-11 ποτήρια υγρά (7-11 από αυτά να είναι νερό). Ωστόσο, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το τι λειτουργεί για εσάς και την κατάστασή σας.

#4 Ανετα παπούτσια

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το κέντρο βάρους σας αλλάζει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είστε πιο επιρρεπής στις πτώσεις, ειδικά όταν τα πεζοδρόμια είναι βρεγμένα. Φροντίστε, λοιπόν, να βρείτε ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια, χωρίς τακούνια και με αντιολισθητική σόλα.

#5 Ντύσιμο με στρώσεις

Από τη μία το ζεστό σας παλτό πλέον δεν σας κάνει, από την άλλη δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να μπείτε σε έξοδα για ένα νέο πανωφόρι που θα φορέσετε μόνο λίγες φορές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε ώστε να μείνετε ζεστή, αποφεύγοντας παράλληλα τα περιττά έξοδα, είναι να ντυθείτε σε στρώσεις. Για παράδειγμα, φορέσετε ένα ισοθερμικό φανελάκι, ένα T-shirt, ένα ζεστό πουλόβερ και από πάνω το παλτό σας.